Broderede boganmeldelser

05. december 2017 - 5. januar 2018

Broderede boganmeldelser

05. december 2017 - 5. januar 2018

Projektet Brodér en boganmeldelse begyndte med en invitation i februar 2017 til alle, der havde lyst til at brodere en boganmeldelse til et stort fælles værk. Projektet sætter fokus på glæden ved gode bøger og broderi og er en del af et større projekt om craftivism – aktivisme og håndarbejde i skøn forening.

Alle interesserede blev inviteret til at brodere en boganmeldelse. Rigtig mange tog imod invitationen, som blev sat i gang på biblioteker, skoler, strikkeklubber og museer. Blandt andet afholdte Kvindemuseet en workshop, hvor der blev broderet boganmeldelser i Kvindemuseets café d. 14. juni 2017.

Udgangspunktet var en lap hvidt stof på 20 x 20 cm. Bogens titel blev broderet med nuancer af sort, forfatterens navn med nuancer af rødt, og så var der frit farvevalg til stjernerne fra 1-5, alt efter hvor god bogen var. Efterfølgende blev de mere end 300 broderier syet sammen og er taget på tur rundt i landet, hvor de udstilles i deres helhed.

De kan opleves på Kvindemuseet, hvor de udover at se flotte ud også gerne må være en inspiration for andre, der har lyst og mod på nye fælles projekter, som sætter broderi og håndarbejde ind i en moderne sammenhæng og samfundsdebat.

Tilknyttede objekter fra samlingen