Kvindemuseets pop-up museum

KØN pop-up museum

Et mobilt museum om køn, kultur & historie

Med det mobile pop-up museum rykker museumsformidlingen ud i bylivet. Museumsvognen tager temperaturen på kønsdebatten anno 2019 – og sætter gang i den!

Pop-up museet er både en bemandet dialogsatellit og traditionel museumsudstilling, som med humor, viden og publikumsaktiviteter vil udfordre og inspirere til overvejelser over køn, kulturhistorie og ligestilling.

Med udstillinger placeret i ladet på museumsvognen og aktiviteter – eksempelvis det nye Køn Redelighed-brætspil – kan publikum blive klogere på køn og møde den kulturhistoriske formidling på en anderledes sjov og tilgængelig måde. Få en snak om køn med en museumsformidler eller udforsk udstillingen på egen hånd.

Ud i Aarhus
I løbet af 2018 har pop-up museet besøgt: Bruuns Galleri, 1. maj, Dome of Visions, Ladywalk, Aarhus Pride, Northside Festival, Dokk1, Aarhus Volume, Museum Ovartaci, Headroom Festival, Festugens Cluster Square, Aarhus Børneteaterfestival og Halloween i Tivoli Friheden.
I 2019 var museumsvognen igen på farten, hvor vi startede året ud på Aarhus Rådhus. Vi rullede også forbi Verdensbilleder, Pride, Kulturmødet Mors, Byparken under Aarhus Festuge, Talk Town Aarhus Debatfestival og Folkestedet.

Pop-up sæson 2020
I 2020 rykker pop-up museet ud med et helt nyt udstillingsindhold lavet som del af Kvindemuseets forskningssamarbejde med Aarhus Universitet – Gender Blender. Udstilling handler om at være muslimsk kvinde i Danmark. Læs mere om projektet her >>

Hvornår og hvor det mobile museum er at finde, kan du følge med i her på museets hjemmeside og sociale medier.

Der er sat tid af i kalenderen til ad hoc udflugter, hvor museet kører ud i det blå og laver udstillinger alle tænkelige og utænkelige steder i byrummet, med overraskelsesmomentet som en del af museumsoplevelsen.  Det er også muligt at booke et besøg af museet.

Kontakt museumsinspektør Sara Bradley på sb@konmuseum.dk for at høre mere.