Barnestreger – foredragsrække om børnetegninger

11.02.2019

Barnestreger – foredragsrække om børnetegninger

Februar – maj 2019

Hvad er en børnetegning? Hvorfor tegner børn? Hvad kan vi lære om børn ved at undersøge deres tegninger?

Under titlen Barnestreger ønsker Kvindemuseet de kommende år at sætte fokus på børns tegninger. I løbet af foråret sker det gennem en kort foredragsrække med tre eksperter i børnetegninger og børnekultur.

Her vil vi i første foredrag få en generel introduktion til hvad børnetegninger er og hvordan vi kan understøtte børns tegning. Det sker den 27. februar ved kunstformidler og børnetegningsforsker Naja Pedersen. Se begivenheden her.

Det andet foredrag i rækken undersøger med særligt fokus på kønsforskelle, hvordan børn forholder sig til sig selv og deres omgivelser gennem tegninger. Det er den 20. marts ved lektor i pædagogisk psykologi Anne Maj Nielsen. Se begivenheden her.

Sidste og tredje foredrag dykker ned i udvekslingen mellem børn og voksnes billedproduktion ved at undersøge børnetegningen som kunstnerisk ideal i Danmark i både 1800-tallet og 1930’erne. Og det finder sted den 8. maj ved professor i børnelitteratur Nina Christensen. Se begivenheden her.

Praktisk info

Tidspunkt: 17.00-18.30. Foredraget varer cirka 45 minutter, hvorefter der vil være en pause på et kvarter efterfulgt af cirka 30 minutter til spørgsmål og diskussion.

Adresse: Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C.

Pris: Entrépris til museet. Voksne (også pensionister): 65,- kr. // Studerende: 50,- kr. // Børn og unge under 18 år: Gratis.

Tilmelding: Send en mail til kontakt@kvindemuseet.dk. Husk at skrive, hvilket foredrag du ønsker at tilmelde dig.