Afklædt og vildledt: Er der håb for en bæredygtig tøjkultur?

12.06.2023

Afklædt og vildledt: Er der håb for en bæredygtig tøjkultur?

Kom med, når rådgiver, researcher og tøj-aktivist Tanja Gotthardsen tager os med ind i modens forunderligere og konfliktuelle verden, hvor spørgsmål om køn, kolonisering og klima væves sammen med den allestedsnærværende greenwashing, der vildleder ikke bare os, men også industrien selv.

For hvordan endte vi et sted, hvor unge kvinder sætter sig i gæld for at købe mere end 150 stykker tøj om året? Hvor det globale syd drukner i vores tekstilaffald, og hvor tekstilarbejdere må låne sig til ris, når brands nægter at betale? Hvor tøjet ikke passer de kroppe, vi har, og hvor kreativitet fortaber sig i kopier? Og hvordan kommer vi videre herfra? Det, og meget mere, skal vi sammen omkring. Og hvem ved, måske vi lægger kimen til et nyt, tekstilpolitisk kampskrift?

Foredraget er arrangeret i forbindelse med den aktuelle særudstilling CARRY ME – om taskens kønnede kulturhistorie.

PRAKTISK
Tidspunkt: Søndag den 2. juli kl. 14-15
Sted: Byrådssalen, KØN
Arrangementet er gratis med entrébillet til museet
Kræver ingen tilmelding

Se museets kommende events her

Arrangementet afholdes i forbindelse med den aktuelle særudstilling CARRY ME, som man kan læse mere om her

Om Tanja Gotthardsen
Tanja Gotthardsen er selvstændig rådgiver, foredragsholder og researcher, og rådgiver om strategiske, sociale og miljømæssige indsatser i særligt mode- og livsstilsindustrien. Hun er desuden beskæftiget med spørgsmålet om, hvordan vi kan gøre vores sprog til et aktiv i at drive den fornødne forandring, underviser et fast kursus om samme, og i tillæg hertil, holder hun en årligt en lang række forbrugerrettede foredrag. Hun sidder ligeledes på advisory board for Forbrugerrådet Tænk, som hun 2021 anmeldte en række større modevirksomheder til forbrugerombudsmanden for greenwashing i fællesskab med; sidder i komiteen for det internationale levelønsprojekt Good Clothes Fair Pay; og er del af den internationale data-koalition Make the Label Count. Og så er hun medforfatter på en bog, der lige er udkommet på Syddansk Universitetsforlag.