CARRY ME

En international særudstilling om taskens kønnede kulturhistorie fra middelalder til i dag.

CARRY ME

En international særudstilling om taskens kønnede kulturhistorie fra middelalder til i dag.

MARTS – DECEMBER 2023

Der var ingen nøgler til Helle Thorning-Schmidt, da hun indtog Statsministeriet i 2011. Til gengæld gav Lars Løkke Rasmussen hende en taske. Den var lavet specielt til hende…

Er en taske bare en taske??

KØN ønsker i 2023 at rette blikket mod håndtaskens kønnede kulturhistorie. Udstillingen vil vise udviklingen i kønnede magtpositioner gennem en hverdagsgenstand som tasken. Fordi nogle af de mindste og mest almindelige hverdagsting ofte kan fortælle om de største strømninger i vores samfund.

Taskeudstillingen vil rumme unikke eksemplarer fra internationale samlere, samt genstande fra danske samlinger og privatpersoner – herunder KØNs egen samling. Udstillingen inkluderer håndtasker, klædedragter, tilbehør m.m. Flere af genstandene er tilknyttet kendte kvinder som fx Prinsesse Diana og Jacqueline Kennedy, der ligefrem har fået taskedesigns opkaldt efter sig. Udstillingen vil også tage fat i perioden før det 20. århundrede og pege frem til i dag.

I museet KØNs taskesamling, der rummer over 400 eksemplarer, møder vi fx den hvide lædertaske, som Gudrun (f. 1899) pressede sin mand til at købe, da hun opdagede hans affære. Eller håndtasken af guldbrokade som gjorde lægefrue Helga (f. 1905) til “den flotteste” på en lægekonference i 1950’erne. Begge tasker fortæller om kønnenes historiske roller i samfundet.

Tilknyttede objekter fra samlingen

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up