Demensomvisning

Museumsbesøg for folk med demens

Arbejder du med demensramte, eller er du pårørende til en person med demens? Besøg KØN, hvor vi kan dele hinandens historier om at være barn og ung i 1950’erne og 1960’erne.

Vi skal høre om Knud, adoptivdrengen, der voksede op på en stor gård og fik en øl af sin far som 14-årig, fordi hans far syntes, Knud var vokset fra sodavand. Og vi skal høre om Vibeke, gymnasiepigen, der var meget glad for Beatles og havde en far, der smurte madpakkerne.

Derefter kigger vi i Museumskassen med ting fra 1950’erne og 1960’erne og snakker om dem. Til sidst slutter vi af med at gå ud i udstillingen Pigernes og Drengenes Historier og finder ting, der har tilhørt Knud og Vibeke.

Besøget på KØN vil give anledning til at erindre egen barndom og ungdom, fortælle sine egne historier og lytte til andres historier.

Formen vil være en variation mellem at lytte, se billeder og have ting i hænderne. Besøget vil være planlagt til at vare en time, men man er velkommen til at gå i museumscaféen og få en kop kaffe, hvis man ikke kan rumme mere. Man har også mulighed for at blive længere og gå rundt i udstillingen med dem, man er af sted med.

KØN er et museum om kønnenes kulturhistorie og har til huse i det gamle rådhus i hjertet af Aarhus. Museet er demensvenligt. Det betyder bl.a., at underviseren har viden om demens.

Max. 16 deltagere. Der er desværre ikke adgang for kørestole i udstillingen.

Klar til at booke?

Klik ”book omvisning” nederst på siden. Her kan du udfylde ønsket dato og klokkeslæt for omvisningen. Vi giver med det samme besked om, at vi har modtaget din forespørgsel, men din booking er først gennemført, når du modtager en bekræftelse på mail.

Det er gratis at booke museumsbesøget.

Book forløb