Over 11.000 har set videoen, over 2000 så med live, og kommentarsporet gik amok, da museet KØN mandag livestreamede seksualundervisning.
Det er uge SEX – og normalt er det den travleste uge på året på museet.
Sidste år var der over 50 klasser inde på museet for at modtaget undervisning i museets udstillinger. Sådan er det – af gode grunde – ikke i år.
Derfor valgte museet i år at livestreame undervisningen direkte fra museets udstillinger. Det handler om, hvad kulturhistorien kan fortælle os om nutidens syn på køn, kønsroller og seksualitet.
Livestreamingen foregik mandag kl. 10-11 via facebook, og med mere end 8000 kommentarer på en time fik museets moderatorer sved på panden som aldrig før.
Formidlingsinspektør Anna Svenning udtaler:
”Når man laver seksualundervisning, skal man gerne skabe et rum, som er trygt for elever at være i. Derfor aftaler vi også normalt – ved den fysiske undervisning på museet – hvordan vi taler sammen, så alle bliver inkluderet. Det var ikke muligt her. I kommentarsporet florerer mange grove kommentarer skrevet af de unge. Mængden af disse kommentarer var så overvældende, at det ikke var muligt at moderere.
Museumsdirektør Julie Rokkjær Birch udtaler:
Vi har et ansvar overfor de elever, der følger med, og derfor bliver vi nødt til at blokere for muligheden for at kommentere uhæmmet. Vi vidste, vi skulle moderere, men vi havde ikke forventet dette omfang. Jeg må dog sige, at som med alle samtaler om køn og ligestilling illustrerer kommentarsporet rigtig godt, hvorfor vi har behov for samtalen til at begynde med. Det vidner også om, at vi har brug for at tale om digital dannelse og de sociale mediers indflydelse på den demokratiske dialog.”
Næste videoformidling foregår derfor ikke live, men kan ses fra torsdag d. 11. februar kl. 10
Via facebook, blog og på YouTube
– Hvorfor taler vi om ”12-tals piger”, ”tabermænd” og ”fuckbois”, og hvad er en ”feltmadras”, en ”rendemaske” og en ”hanrej”?
– Hvad vil det sige ”at mande sig op”, og kan en kvinde også ”have nosser” eller være ”en vatpik”?
– Hvorfor knytter mange skældsord sig til køn og seksualitet?
Yderligere information, kontakt:
Anna Svenning
Formidlingsinspektør
25454511
as@kvindemuseet.dk
Julie Rokkjær Birch
Museumsdirektør
M +45 25 45 45 23
jrb@kvindemuseet.dk