You Are in My Veins – Soshiro Matsubara

4. oktober - 17. november

You Are in My Veins – Soshiro Matsubara

4. oktober - 17. november

Den internationale byrumsudstilling You Are in My Veins åbnes i forbindelse med Art Weekend Aarhus d. 4. – 6. oktober og løber henover efteråret til d. 17. november. Udstillingen er skabt på foranledning af Kunsthal Aarhus, Galleri Image og Aarhus Billedkunstcenter, der for første gang sammen lancerer en internationalt baseret byrumsudstilling i Aarhus’ midtby – hvor ét af udstillingens hovedsites er Kvindemuseet.

På Kvindemuseet udstilles værker af den japanske kunstner Soshiro Matsubara (f. 1980). Værkerne er skabt specifikt til den gamle rådhusbygnings ornamenterede rum og i dialog med museets fokus på kønnenes kulturhistorie og relationen mellem kønnene, der med Matsubaras værker får tilført et særegent psykologisk og emotionelt perspektiv. Begær, kærlighed og seksualitet går igennem den tredelte installation Love Sick.

Love Sick bygger, som en række af kunstnerens øvrige værker, på legenden om den feterede komponist Alma Mahlers forhold til den ekspressionistiske maler Oskar Kokoschka i 1900-tallets begyndelse. Historien fortæller, at Kokoschka, efter at være blevet forladt af Mahler, fik skabt en dukke af hende i fuld størrelse for at dulme sin længsel.

Gennem You Are in My Veins er seks internationale og danske kunstnere inviteret til at skabe nye værker til Aarhus. De er hver skabt med udgangspunkt i mentale tilstande, fra det spirituelle, det psykiske til det hedonistiske, og former sig igennem bymidten.

Kunsthal Aarhus, Galleri Image, Aarhus Billedkunstcenter & Art Weekend Aarhus præsenterer: You Are in My Veins på Kvindemuseet og andre udvalgte steder i Aarhus.