Women in Power – Noelia Mora Solvez (DK)

24. September - 10. Oktober 2021

Women in Power – Noelia Mora Solvez (DK)

24. September - 10. Oktober 2021

WOMEN IN POWER er en udstilling kurateret af kunstneren Noelia Mora Solvez på KØN og er en del af The GENDERHOUSE Festival.

Flere feminister har argumenteret for, at vi bør genoverveje vores forståelse af magt som en egenskab. Særligt evnen til at give magt, ændre sin egen eller andres magtposition – der ofte forbindes med en maskulin egenskab.

WOMEN IN POWER er derfor lavet af en række kvindelige kunstnere, der ser nærmere på magten og den rolle, magt spiller i kvinders liv i et forsøg på at skabe deres egen definition at begrebet magt. Værkerne ser nærmere på kvinders seksualitet, litteratur, moderskab, på begrebet ’mansplaining’ og meget mere.

Udstillingen er placeret på KØN på steder, du ikke almindeligvis møder installationer. Værkerne er skabt gennem forskellige processer og medier, men alle ud fra det samme koncept – og de er hver især skabt specifikt til den unikke arkitektur i rummene.

ARoS støttede projektet ved at facilitere et Atelier i juli 2021. Her deltog over 50 kvinder i en kollektiv gen-undersøgelse af magt. Det materiale, der blev indsamlet gennem disse workshops, bliver brugt i tre af installationerne på KØN. Derudover viser WOMEN IN POWER kunstværker, der ser ind i strukturel magt og magtens rolle i forskellige aspekter af kvinders liv.

OM KUNSTNEREN
Noelia Mora Solvez er video- og performance kunstner med base i Aarhus og Skanderborg. Noelias arbejde tager afsæt i hendes interesse for samfundet og dets strukturer, normer og regulativer. Hun er feminist, og hendes arbejde har oftest udspring i kønstematikker www.noeliamorasolvez.com.

DELTAGENDE KUNSTNERE
Kamilla Jørgensen, Marianne T. Pedersen and Katrine Faber.

CREDITS
Kunstnere: Kamilla Jørgensen, Marianne T. Pedersen, Katrine Faber and Noelia Mora Solvez.
Rådgivning: Tone Dandanell and Trine Rytter
Videoredigering: Magdalena Wyszynska
Foto: Noelia Mora Solvez & Marianne T. Pedersen
Mange tak til: Katrine Hee, Mette Koch and Lissie Lyngaae. Og selvfølgelig til alle de kvinder, der deltager i installationen KOR.

Læs mere om The GENDERHOUSE Festival her

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up