VENUS ENVY // Deborah Kelly (aus)

15. maj 2017 - 3. september 2017

VENUS ENVY // Deborah Kelly (aus)

15. maj 2017 - 3. september 2017

Den australske kunstner Deborah Kelly skaber udstilling sammen med publikum, når hun i maj og juni er huskunstner på Kvindemuseet.

Deborah Kelly sætter spørgsmålstegn ved køn, magt og privilegier og gentænker vores forståelse af billeder. Kelly bruger velkendte og populærkulturelle motiver og skaber med sin enestående collageteknik en ny billedverden, som ofte er både smuk og foruroligende. Med udstillingen VENUS ENVY nyfortolker Kelly den centrale figur i den vestlige kunst: den kvindelige nøgenmodel.

I udstillingen kan man opleve serien Venus Variations fra 2015, hvor Deborah Kelly har skabt hybridcollager af berømte billeder af den romerske gudinde, Venus, og nutidige billeder fra reklamer, modeblade og bøger.
Herudover vises hendes stop motion film Lying Women fra 2016, som er en animeret collage lavet af billeder fra kasserede kunsthistoriebøger. Kelly har her samlet hundredvis af trykte malerier af den klassiske liggende kvindelige nøgenmodel. Disse højdepunkter fra den vestlige kunst samles i en broget video, som skaber refleksion omkring repræsentationen af kvinder i kunsthistorien.

Kunstlaboratorium
Kelly var huskunstner på Kvindemuseet fra den 11. maj – 10. juni, her afholdt hun en række publikumsworkshops, hvor de besøgende kunne lære Kellys enestående collageteknik og var med til at skabe en ny billedverden, som nu er en del af udstillingen. Målet er at fortælle nye historier og skabe refleksion over vores fælles billedforståelse i et lokalt, kreativt fællesskab – et Art Lab. Udstillingen er derfor i maj og juni suppleret med nye værker, som er udviklet af publikum under Deborah Kellys workshops.

Udstillingen vises til og med søndag den 3. september 2017.

Let’s Rethink
Udstillingsprojektet er en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad. Aarhus 2017 vil med temaet Let’s Rethink stille Aarhus og den omkringliggende region til rådighed som et laboratorium for gentænkte løsninger på fremtidens udfordringer.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up