TECHNICAL BODIES – BODIES TECHNICALLY

31. oktober 2020 – 30. december 2020

TECHNICAL BODIES – BODIES TECHNICALLY

31. oktober 2020 – 30. december 2020

Hvad vil det sige at have en krop – at være en krop i en verden hvor kropslighed manipuleres, reproduceres, medieres og performes?

I TECHNICAL BODIES – BODIES TECHNICALLY undersøges det, hvordan nutidens kvindelige og non- binære kroppe gøres synlige, eller usynlige i verden. Hvordan udkommer og
fremkommer – formes og omformes kroppe i en verden, hvor kroppen er en formbar grænsesøgende størrelse?

Udstillingen er en del af festivalen POW Aarhus, som arbejder med diversitet og ligestilling inden for kunst- og kulturbranchen. Under temaet køn, diversitet og kropslighed præsenteres et udvalg af kvindelige og non-binære kunstneres værker som italesætter den ikke-mandlige krops tilsynekomst i samtidens teknisk medierede samfund. Gennem installations- og videokunst undersøger udstillingen kroppen som en non-normativ, metamorf og kodet størrelse, der frit kan tage form. I TECHNICAL BODIES – BODIES TECHNICALLY præsenteres den kvindelige og non-binære krop som redskab, teknisk maskine og biologisk organisme. Marmor bliver til erotisk hud, algoritmer til følsom kropslighed og en drømmeseng til futuristiske fragmenterede kropsdele.
Udstillingen er samtidig en indsigelse mod den skæve kønsfordeling på de danske museer, hvor kun 22 procent af det værker, som museerne har indkøbt de seneste 15 år, er af kvindelige kunstnere.

Udstillingen er kurateret af Sara Løvschall Grøntved, Anne Møller Christensen og
Katrine Sofie Jepsen og er blevet til i samarbejde med Horsens Kunstmuseum.

 

Billedkreditering; Lea Guldditte Hestelund