Talking GENDERS Youth Exhibition

31. august - 27. september

Talking GENDERS Youth Exhibition

31. august - 27. september

The GENDERhouse Festival tager Aarhus med storm i september og bringer dig en måned lang kunstfestival, der adresserer temaer af køn, seksualiteter og identiteter i dag.

På Kvindemuseet præsenterer vi, som en del af The GENDERhouse Festival, udstillingen Talking GENDERS Youth Exhibition – et kunstnerisk take-over af museets kroge, gange, trapper, toiletter osv. med dristige multimediakunstværker af unge kunstnere i alderen 16-26 år fra Danmark, Frankrig og Storbritannien. Hver af de unge kunstnere kommer med personlige perspektiver på temaerne køn, seksualitet og identitet, og udstillingen indeholder fotografi-, video- og lydinstallationer, der giver et indblik i de unge kunstneres syn på samfundet i dag.

Talking GENDERS Youth Exhibition er resultatet af tre internationale mentorprogrammer af Himherandit Productions i Danmark, Frankrig og U.K mellem 2016 – 2017, med titlen Talking GENDERS Youth Projects.

Disse tre mentorprogrammer inviterede unge til at deltage i intensive kunstnerudviklingsprogrammer med workshops, opgaver og mentorsamtaler med professionelle gæstekunstnere. Resultaterne blev en forbløffende samling af 33 forskellige kunstværker, der nu for første gang er samlet i en kollektiv udstilling, der viser de talentfulde unge kunstneres vinkler på køn, seksualitet og identitet.