Storm P. og kvinderne

11. april - 16. november 2014

Storm P. og kvinderne

11. april - 16. november 2014

Prostituerede kvinder, husmødre, fine damer og overdimensionerede matroner…
Kvindemuseet åbner særudstilling med værker af Danmarks store humorist, Storm P.

Robert Storm Petersen (1882-1949) var kendt som Danmarks store humorist. Han var en kunstart i sig selv og nåede at skabe over 60.000 tegninger, ca. 200 malerier, forfattede et hav af bøger og deltog i både film, teaterstykker og revyer.

Ofte forbindes Storm P. med sine mandlige hovedpersoner som vagabonderne i hans bladtegninger og kunst eller de kendte serier Peter og Ping, eller De 3 små Mænd og Nummermanden. Udstillingen STORM P. OG KVINDERNE tager derimod fat i de mange forskelligartede og markante kvindeskildringer, der også ses i Storm P.s malerier og satiretegninger – særligt i årene 1902-1920.

Det er en tid, hvor verden er under forandring i mange henseender. Europa ligger i blodig krig, de kunstneriske ismer blomstrer, og der sker ændringer inden for kønnenes ligestilling og kvinders rettigheder. Emner, stilarter og begivenheder, der alle afspejler sig i Storm P.s malerier og bladtegninger.

Oplev Storm P.s skildringer af prostituerede, husmødre, fine damer og overdimensionerede matroner, der trodser tidens normer, gør grin med kønsroller og sætter de kuede og komiske mænd til vægs. De 88 værker på udstillingen er tidstypiske, socialsatiriske, rørende eller simpelthen bare komiske!

Udstillingen er lavet i samarbejde med Storm P. Museet i København, kurateret af museumsinspektør Regitze Lindø Westergaard.