Simple dreams

24. august 2016 - 16. oktober 2016

Simple dreams

24. august 2016 - 16. oktober 2016

SÆRUDSTILLING – fire syriske mænd på flugt

Hvordan skaber man nye drømme for fremtiden, når det er blevet afbrudt og vendt på hovedet af borgerkrig og flugt?

Dette spørgsmål bliver vi klogere på i den etnografiske særudstilling Simple dreams, der formidler fire personlige historier om livet som ung syrisk mand, flygtning og studerende i den jordanske hovedstad Amman.

De er i deres nuværende situation ikke i stand til at gifte sig og stifte familie. For dem alle er det helt centralt – for det er først med en kone, at et nyt liv rigtig starter, fortæller de. Krigens omstændigheder har forsinket dem, og de har nu passeret den alder, hvor man traditionelt lader sig gifte. Mulighederne for at finde en kvinde at gifte sig med er desuden ringe, sådan som forholdene er i øjeblikket, ligesom de må se langt efter chancerne for at få et legalt arbejde og tjene penge til opsparing som base for en familie. Der er altså mange krigs-og flugt-relaterede faktorer, der har konsekvenser for disse unge mænds muligheder for at forfølge en traditionel livsbane.

I udstillingen står vi ansigt til ansigt med Bilal, Nawras, Salah and Abood, der hver især beretter om deres oplevelser af at måtte tilpasse sig selv og sine planer, ambitioner og drømme for fremtiden til en ny virkelighed. De fortæller om den betydning, krigen har haft for deres individuelle liv og fremtiden, og vi får således et indblik i aspekter af krigens konsekvenser for Syriens unge.

Udstillingen er udarbejdet i et samarbejde mellem Bilal, Nawras, Salah, Abood og Emilie. Emilie er kandidatstuderende på Antropologi ved Aarhus Universitet og har i udarbejdelsen af udstillingen inddraget materiale fra sit etnografiske feltarbejde i Amman (februar til juni 2016). Redigering af billede og videomateriale er assisteret af Mohammed Al Shammarey og Martin Johannes Larsen.

Fernisering på udstillingen onsdag d. 24. august kl. 15 – 16.30