Livsglæde

25. maj - 12. august 2012

Livsglæde

25. maj - 12. august 2012

Retrospektiv udstilling med kunstnerne Lis Zwick og Mette Aarre

Kvindemuseet åbner den 25. maj en retrospektiv udstilling, Frihedens Værksted, med kunstnerne Lis Zwick og Mette Aarre.

Begge kunstnere har rod i 60’ernes antiautoritære oprørsbevægelser, hvor de sammen med en række fremtrædende kunstnere leverede et modspil til det etablerede samfund gennem happenings, eksperimenterende kunst og rabiate meninger

De slog sig ned i Sydsverige, Örkeljunga, på en gård, Drakabygget, Frihedens Værksted, i 1960. Primus motorer i dette var de 2 brødre Jørgen Nash og Asger Jorn. Stedet blev til et kunstcenter for flere af nutidens store kunstnere inden for maleri, grafik, skulptur, litteratur og film.
Stedet har haft stor betydning for den danske kunsthistorie.

Lis Zwick bor stadig på Drakabygget, nu alene, efter i mange år at have boet der sammen med ægtemanden Jørgen Nash, som døde for få år siden.

Mette Aarre bor et stykke vej der fra, i Ubbeboda, men bruger stadig Drakabyggets værksted, når hun laver sine store emalje-arbejder.

Begge er stadig aktive kunstnere, med en meget stor produktion bag sig.
Lis Zwick kendes på de altid farverige og muntre motiver, som hun tidligere ofte lavede sammen med Jørgen Nash.
Mette Aarre kendes på hendes fantasifulde og farverige emaljer og collager, som ofte beskæftiger sig med hverdagen og naturen.

I 1975 deltog begge kvinder i den store kvindeudstilling, som blev vist både på Charlottenborg i København og Malmø Kunsthal, Sverige.

Mens udstillingen vises vil Cecilie Zwick Nash gæste museet med teaterstykket ‘Havfruemorderens datter’, som handler om forældrene Lis Zwick og Jørgen Nash.

Udstillingen vises sommeren over.

Tilknyttede objekter fra samlingen