Kirsten Rose (1909-2001)

10. december 2010 - 06. marts 2011

Kirsten Rose (1909-2001)

10. december 2010 - 06. marts 2011

Kirsten Rose debuterede som udstiller i 1970 i en relativt sen alder.
Hun var overmåde produktiv og har efterladt sig en stor samling af fantasifulde assemblager, overraskende collager, farvestrålende malerier samt tegninger og grafiske værker, som spænder fra det mest komplekse til det meget enkle. Hendes talent var mangeartet.

Kvindemuseet fik i 2009 deponeret en omfattende samling af Roses efterladte værker inden for alle genrer.

Museet har sammensat et udvalg, som publikum nu får lejlighed til at se.
Form og farver fylder såvel i skrot-kunsten som i malerier og kollager. Motivvalget spænder vidt og kredser om skabelsen, glæden og overraskelsen ved kærligheden, dobbelte identiteter, verden indeni såvel som udenfor – her også rejsebilleder fra Færøerne og Grønland.

Det mest karakteristiske er hendes assemblager: Kirsten Rose samlede materialer, som var præget af tidens forfald, som hun gav nyt liv som skulpturer sammensat af ting, det være sig små dimser og dingenoter, kasserede køkkenredskaber og mindre affaldsrester, træstykker og dyriske rester, som havet har skyllet ind på kysten. Som en gennemført genbruger kunne hun skabe nyt liv i gamle ting.

Inden Kirsten Roses skift til professionel kunstner som næsten 60-årig havde hun arbejdet med kunsthåndværk og smykkekunst. Hun nåede at udstille mange steder rundt om i hele landet fra debutudstillingen i Den fri Udstillingsbygning i København i 1970 til 90-års udstillingen ‘Øjemennesket’ på Kastrupgaardsamlingen i 1999.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up