Karen Kjær Laursen – Autoportræt

23. november 2014 - 01. februar 2015

Karen Kjær Laursen – Autoportræt

23. november 2014 - 01. februar 2015

Kunstudstilling

Karen Kjær Laursens billeder bæres af livsglæde og humor. Siden sin debut på Kunstnernes Påskeudstilling i 1983 har hun udviklet en ekspressiv stil, der er præget af stærke farver, markante kvinder, erotiske møder, mad, sanselighed og et væld af detaljer.

Motiverne er præget af symbolske undertoner fra bibelhistorie og middelalder og er stilmæssigt ekspressive – Emil Nolde møder Mogens Zieler. Udover sprudlende livsglæde er billederne præget af alvor og fortællinger, herunder en klar insisteren på at formidle det kvindelige univers.

På udstillingen præsenteres et bredt udvalg af Karen Kjær Laursens værker, som giver publikum lejlighed til at følge hendes udvikling og udtryk i maleri og litograἀ samt i en kortere periode også i keramik.

Om Karen Kjær Laursen
Karen Kjær Laursen er født i Århus i 1954 og har senere bosat i sig Brædstrup mellem Silkeborg og Horsens. Her bor hun sammen med sin mand, som er billedhugger.
Karen Kjær har atelier i Frankrig, ligesom hun i halvfemserne har opholdt sig meget i Italien. I 2004 havde Karen Kjær et længere legatophold i Berlin. Rejsen har efterfølgende afstedkommet kunstprojekter som Berliner-Engle og Berliner-Frauen, udstillet på PRO Charlottenborg.

Hun har holdt udstillinger i hele Danmark og er tilknyttet Galerie Moderne, Silkeborg. Hun er medlem af Kunstnersamfundet og har siddet i Statens Kunstfonds Repræsentantskab i to perioder indtil 2009.
I 2005 modtog Karen Kjær Laursen Vejle Amts Kunstråds legat og maleren Anna E. Munchs Kunstnerlegat