Forbillede; substantiv, intetkøn – klar tale fra kulturrevolutionens heltinder

04. november - 04. december

Forbillede; substantiv, intetkøn – klar tale fra kulturrevolutionens heltinder

04. november - 04. december

Videoinstallation

Tonje Eliasson (NO) præsenterer videoinstallationen Forbillede; substantiv, intetkøn – klar tale fra kulturrevolutionens heltinder på Kvindemuseet.

Installationen består af videosamtaler med kulturrevolutionens heltinder blandt andet Anne Marie Helger, Drude Dahlerup og mange flere.

Journalist, fotograf og kunstner Tonje Eliasson har søgt tilbage for at få råd med på vejen ind i fremtiden. Hvad siger disse kvinder, der var med til at vende samfundet på hovedet – og redefinere rigtigt og forkert – om det samfund, vi har i dag?

Om livet anno 2015
I videoinstallationen taler kvinderne til os. Ikke om kampe kæmpet og liv levet, men om de store spørgsmål i vores tid. Med deres erfaringer fra lange aktive liv og fra den nordiske kulturrevolution giver de deres bud på, hvor skoen trykker, hvad der lænker os, og hvad der kan sætte os fri.

Tonje Eliasson (f. 1982 i Oslo, Norge)
Eliassons jagt på forbilleder er blevet til en kæde af samtaler med næsten tredive kvinder. De er den omdiskuterede og udskældte 68-generation. Mange har brugt hele livet på at kæmpe for kvinders ligeret, men alligevel er deres generations synlighed i dag præget af mænd – og i mindre grad af kvinder.

Udstillingen er støttet af Ernst B. Sund Fonden, Hotelejer Andreas Harboes Fond og Aarhus kommune

Tilknyttede objekter fra samlingen