Den glemte triumf

4. september 2018 - 10. marts 2019

Den glemte triumf

4. september 2018 - 10. marts 2019

1971. VM-finale. 112.000 tilskuere. En dansker scorer hattrick, og Danmark tager pokalen.
14 fandenivoldske kvinder bliver verdensmestre i fodbold.

Besøg Kvindemuseet og bliv mindet om det glemte verdensmesterskab i fodbold 1971, hvor Susanne, Birte, Bente, Lis, Lene og de andre kvinder besejrede Frankrig, Italien, Argentina og Mexico. Året efter, at Brasilien med Pelé havde vundet VM-trofæet på det monstrøse Azteca Stadion i Mexico City, var det Danmarks tur. Danmarks kvinder. Med hattrick-heltinden Susanne Augustessen i spidsen.

Med udgangspunkt i bogen Den glemte triumf har Kvindemuseet lavet en udstilling om VM-turneringen i 1971. Fodboldkvinderne har stillet effekter og fotos til rådighed, så de besøgende kommer med tilbage til den varme, mexicanske sensommer, hvor de blev verdensmestre for øjnene af 112.000 tilskuere. Det største antal mennesker, et dansk fodboldhold nogensinde har spillet for.

Kort om bogen Den glemte triumf
Den mangeårige sportsreporter og nuværende chefredaktør, Hans Krabbe har interviewet det kvindelandshold, der vandt over Frankrig, Italien, Argentina og Mexico i sommeren 1971. Resultatet er blevet til en bog med 14 portrætter af kvinderne og deres store og flotte triumf, der ikke i eftertiden har fået den opmærksomhed, som sådan en præstation fortjener.
Den glemte triumf er dansk sportshistorie og fortællingen om sportsjournalistik før internet, digitalisering og anerkendelse af kvindelige idrætsudøvere. Og så er det beretningen om et hold kvinder, der var unge piger i tresserne og var en del af kvindefrigørelsen.

Åbningen af udstillingen sker d. 4. september kl 14. Læs mere her >>.
Bemærk: Udstillingen er forlænget og løber frem til 10. marts 2019.

Tilknyttede objekter fra samlingen

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up