Ballroom

16. januar 2016 - 3. maj 2016

Ballroom

16. januar 2016 - 3. maj 2016

VELKOMMEN TIL BALLROOM

Kunstinstallation af Charlotte Bergmann Johansen

Fernisering lørdag d. 16. januar

Dans er kropsligt sprog. Pardans dyrker traditionelle kønsroller, hvor manden byder kvinden op til dans og fører hende. Selvom dans dyrkes i utallige afskygninger, hersker de kønnede stereotyper stadig i danseverdenen.

Charlotte Bergmann Johansens installation består af otte forskellige dansekjoler. De voluminøse, pailletbesatte kjoler er stoppet med skumgummi og hænger midt i rummet fra loftet i reb og elastikker – og foran hver kjole er et håndtag.

Træk i håndtaget, og få kjolerne til at danse!

Kjolerne, som har forskellige størrelser fra ca. fire til 18 år, har Charlotte Bergmann Johansen selv danset i. Installationen kommenterer ikke blot på hendes egen personlige oplevelse som konkurrencedanser, men på noget som de fleste vil kunne genkende, uanset om de har gået til dans eller ej, og som stadig er aktuelt: nemlig disciplin, roller og forventninger i forhold til køn.

Charlotte Bergmann Johansen (f. 1970) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Skolen for Mur og Rum i 2005, og er medlem af kunstnergruppen Island Life. Hun har både eksperimenteret med kunstens indgriben i rum og med kulturhistorie, blandt andet da hun i 2012 gik i dialog med oldtidssamlingen på Nationalmuseet i udstillingen Skabt af tiden – oldtiden udfordrer nutidskunsten. I 2016 deltager hun i Sculpture by the Sea i Australien.

Rundt om Charlotte Bergmann Johansens kunstinstallation vises genstande og fotos fra Kvindemuseets samling, der kaster et kulturhistorisk blik på dansekulturen.

Læs omtale af Ballroom i Kunsten.nu og hør vores publikumsudvikler, Julie Rokkjær Birch, fortælle om kunstinstallationen og tankerne bag i videoen.

Tilknyttede objekter fra samlingen