Radioudsendelse: Den syge overgang(salder)

28.08.2019

Radioudsendelse: Den syge overgang(salder)

I programserien ‘Brinkmanns briks‘ på P1 undersøger professor i psykologi Svend Brinkmann sammen med landets fremmeste psykologer og eksperter i adfærd, hvorfor vi mennesker handler, som vi gør. På briksen er ikke patienter, men tendenser i samfundet, sindet og menneskelivet – og i dette program dykkes der ned i livet overgange.

Programbeskrivelsen lyder: Vores liv er fyldt med overgange. Fra ung til voksen, fra single til samlevende og måske siden til forælder, og sidst men ikke mindst fra voksen til gammel. Jeg har på fornemmelsen, at vi gør de her overgange vigtigere, end de egentlig er. Vi problematiserer og sygeliggør pubertet og overgangsalder. Måske fordi mange aktører profiterer af det. Men er det rigtigt forstået? Det undersøger jeg i dag med mine gæster, som er jordemoder og forsker ved University College Syd og Syddansk Universitet Christina Prinds og Lotte Hvas, der er læge og forsker ved Københavns Universitet.

Udsendelsen ‘Den syge overgang(salder)’ er lavet i samarbejde med jordmoder Christina Prinds og læge Lotte Hvas, der begge er en del af projektgruppen bag Kvindemuseets kvindelivsfestival og kunstudstilling OVERGANGE // TRANSITIONS, som de refererer til flere gange i udsendelsen.

Lyt til udsendelsen her >>

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up