Nyt fra museumsdirektøren: Astrid Lindgrens univers får vores hjerter til at banke i takt

04.09.2019

Nyt fra museumsdirektøren: Astrid Lindgrens univers får vores hjerter til at banke i takt

I børnenes bøger kan vi genopdage, hvor befriende det er at være komplet åben og ikke vide – eller skulle vide – alt.

For mig er noget af det bedste ved forældreskabet aftenens godnatlæsning. Det er dog knald eller fald, om mine seksårige tvillinger vælger en bog i reolen, som jeg godt gider – eller en, som jeg ikke gider.

”Guinness Rekordbog” er en, jeg virkelig ikke gider. Det er noget andet, når vi sammen følger livets gang hos Villads fra Valby eller Ivan Olsen (aka ”Gummi-Tarzan”) – så er jeg mindst lige så godt underholdt som ungerne.

Men når vi læser bøger af Astrid Lindgren, sker der ofte noget andet med mig – og med os.

Mens jeg læser, mærker jeg en dyb og fortættet stemning i vores fælles symbiotiske læsekrop. ”Brødrene Løvehjerte”, ”Rasmus på farten”, ”Emil fra Lønneberg”, ”Ronja Røverdatter”, ”Pippi Langstrømpe”.

Læs hele indlægget her >>