Vejen til kvindernes stemmeret har været forskellig fra land til land rundt omkring i verden.
I Danmark fik kvinderne stemmeret på lige fod med mændene i 1915. I New Zealand, der var det første land til at indføre stemmeret for kvinder, var det allerede i 1893. Derimod var det først i 1944 at Frankrig gav kvinderne ret til at stemme, og i nabolandet Schweiz gik det endnu langsommere, her var det først i 1971 de schweiziske kvinder fik lov at gå til stemmeurnerne.
Med åbningen af udstillingen Con og Eva dykker vi ned i vejen til kvindernes stemmeret i Irland og Storbritannien.
Søstrene Constance og Eva Gore-Booth blev født ind i en virkelighed, der var kendetegnet af privilegier, komfort og sikkerhed – en verden, en livsstil og en opdragelse, som de begge endte med at gøre oprør mod.
I kampen for kvinders ligestilling og stemmeret tilsluttede Constance sig den revolutionære nationalisme i Irland, mens Eva blev forfatter, kvindesagsforkæmper, pacifist og fagforeningskvinde i England.
I forbindelse med åbningen inviterer vi til symposium om udstillingen og tiden omkring søstrenes liv med Laura McAtackney (Aarhus Universitet), Stephen Scarth (PRONI) og Fionna Barber (Manchester School of Art) som hovedtalere.
Symposium og udstillingsåbning fredag d. 27. oktober kl. 15
Udstillingen anvender materiale fra Lissadell-arkivet på PRONI.