Nyt brætspil om køn på vej

21.03.2018

Nyt brætspil om køn på vej

Vi er i gang med at udvikle GENDER BLENDER brætspillet – et vidensspil om køn med et element af held. I kan godt glæde jer!

Spillet ligger i forlængelse af vores udstilling Køn Redelighed // Gender Blender, der formidler køn, ligestilling og kulturhistorie gennem otte temaer: Køn & Arv, Verden, Kunst, Politik, Krop, Aktivisme, Arbejde & Humor. Fire af temaerne går igen i brætspillet som spørgsmålskategorier.

Spillet er et vidensspil, hvor I kan dyste på viden indenfor køn, ligestilling og kulturhistorie – og samtidig blive klogere på emnerne.
De fire spørgsmålskategorier suppleres af Queer-kortene, hvor held, uheld og kønskarma bestemmer om man rykker frem, tilbage eller noget helt tredje.

Island er verdens mest ligestillede land. Herefter kommer på top fem Finland, Sverige, Rwanda og Norge. Danmark derimod ligger på en 14. plads ifølge World Economic Forum Gender Gap Index fra 2017. Det er en overraskelse for mange danskere, fordi frisind og ligeværd er en del af vores nationale fortælling.

Ligestilling er imidlertid ikke naturgivent, men kræver et vedligehold – fra både kvinder, mænd og øvrige køn. Køn Redelighed spillet har noget på hjerte – det vil sætte fokus på at sprede viden om køn, ligestilling og kulturhistorie på en sjov og tilgængelig måde, der får spillerne til både at underes og forundres.