GULDMEDALJE til byens unikke café

02.03.2015

GULDMEDALJE til byens unikke café

KVINDEMUSEETS CAFÉ er af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri blevet tildelt økologisk guldmedalje.

Leder af museumscaféen, Hanne Kock Vixø, tiltrådte sin stilling på Kvindemuseet i oktober 2014 og har siden kæmpet hårdt for at få den økologiske omstilling til at lykkes. Og nu har Kvindemuseets stemningsfulde café altså opnået økologiprocentintervallet 90-100 %.

Fødevarestyrelsen arbejder med tre niveauer inden for økologi:
30-60 % Bronze niveau
60-90 % Sølv niveau
90-100 % Guld niveau

Hanne Kock Vixø tænker konsekvent bæredygtighed og forhindring af madspild ind i produktionen og er glad og stolt over tildelelsen: “Vi VILLE bare det her. Det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu – også på papiret – er en fuldt økologisk café”, siger hun.

Caféens menu skifter efter årstiderne. Hanne går ikke på kompromis, og der er mad til både vegetarer, glutenallergikere og børn: Dette er stedet, hvor alt gøres fra bunden – vi tager os tiden til det.

Kvindemuseets café har altid været kendt som det stemningsfulde alternativ til de mange caféer og restauranter i byen. Unge som gamle nyder at trække sig tilbage i de gamle møbler og lade tiden stå stille med udsigten til historien, til Domkirken, til Store Torv – og til den dejlige mad!

Se caféen menukort her

Tilknyttede objekter fra samlingen