Mød KØN til Aarhus Pride

23.05.2022

Mød KØN til Aarhus Pride

Lørdag den 28. maj fra kl. kl. 13-18 kan du møde KØN på Pier 3 ved Pride Loungen. Her kan du få en snak om køn med en museumsformidler og deltage i en række forskellige aktiviteter, såsom kukkasse-bingo, badgeværksted og årets Pride Quiz. Kort sagt; blive klogere på kønnenes kulturhistorie.

Gratis entré og KØN Samtale
På KØN vil der være gratis entré hele dagen og en KØN samtale om tilværelsen som selvvalgt alenefar. Her kan du møde kreativ direktør og forfatter Anthony Aconis på KØN kl. 15-16 til en samtale med museets direktør Julie Rokkjær Birch om faderrollen – både som en vigtig figur i familien og i samfundet.

Samtalen tager afsæt i Anthony Aconis’ egne erfaringer som alenefar til tvillinger og i bogen KUN en FAR, som i dagens anledning kan købes på museet.

Program
15-15.30: KØN Samtale mellem Anthony Aconis og Julie Rokkjær Birch
15.30-16: Spørgsmål fra salen, bogsalg og bogsignering

Praktisk
Der er gratis entré til museet. Eventet er gratis og uden tilmelding.

Om bogen KUN en FAR
Da Anthony Aconis blev far til tvillinger alene – med hjælp fra en ægdonor og en rugemor i USA – vidste han godt, at han antændte en mindre eksplosion i sit eget liv. Men han havde ingen idé om, hvor voldsomme reaktioner hans status som selvvalgt alenefar ville afføde hos andre mennesker. Især hos kvinder.

KUN en FAR udfolder Anthony Aconis’ usædvanlige vej i faderskabet og går sideløbende på jagt efter en større fortælling om fædre. Sammen med journalist Boline Skovly undersøger Anthony Aconis blandt andet, hvorfor far tit bliver opfattet som den næstbedste forælder? Om moderskabet er helligt? Hvad er biologi, og hvad er kultur, når det handler om, hvordan mænd og kvinder er – bliver set og ser sig selv – som forældre? I en tid hvor moderskabet er i centrum, retter forfatterne blikket mod fædre som en vigtig figur i både familien og samfundet.

Anthony Aconis, f. 1970, er grundlægger af og kreativ direktør i marketingbureauet Fireball. Han er også foredragsholder og forfatter til en stribe bøger om trends og marketing. Blev i 2017 far til tvillingerne Paloma og Raphael.