KØN skal finde ny direktør

16.01.2023

KØN skal finde ny direktør

Julie Rokkjær Birch fratræder 31. marts stillingen som direktør på KØN, da hun 1. april tiltræder stillingen som ny direktør på Museum Jorn.

Museet KØN har gennem de seneste år slået sin rolle fast i offentligheden som Danmarks synlige og kvalificerende platform for køn, ligestilling og mangfoldighed. Museet udvidede i 2016 sit ansvarsområde fra kvindehistorie til kønshistorie, og skiftede i 2021 navnet fra Kvindemuseet til KØN. Nu skal museets bestyrelse finde en ny direktør.

Bestyrelsesformand Merete Andersen udtaler:
”Vi har været glade for samarbejdet med Julie Rokkjær Birch, som har ledet de senere års intensive transformation af museet. Museet har formået at gøre den kønnede kulturhistorie relevant for flere, tiltrækker et ungt publikum og så satte vi publikumsrekord i 2022 trods coronanedlukning i januar. Vi har høje ambitioner, et stærkt team af fagligheder til at løfte opgaven, så der er lagt i støbeskeen til en begivenhedsrig næste etape. Der venter kort sagt en ny direktør et enormt spændende udviklingsarbejde.”

Direktør Julie Rokkjær Birch udtaler:
”Det har været så sjovt og vildt og meningsfuldt at være med til at udvikle KØN fra Kvindemuseet til det museum, det er i dag. Tiden på KØN vil altid betyde noget særligt for mig personligt, men jeg er klar til nye udfordringer og forlader stedet på et tidspunkt, hvor det går virkelig godt. KØN står sejt og stærkt og med det bedste hold af dygtige ildsjæle på alle pladser. Jeg er glad og stolt af alt det, som vi sammen har fået til at ske. Min efterfølger kan roligt glæde sig.”

Museets bestyrelse har igangsat arbejdet med at rekruttere en ny direktør og ønsker Julie alt det bedste fremover.

Julie Rokkjær Birch fratræder sin nuværende direktørstilling på KØN den 31. marts og tiltræder direktørstillingen på Museum Jorn den 1. april.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up