KØN lancerer nyt digitalt undervisningsformat

24.01.2024

KØN lancerer nyt digitalt undervisningsformat

KØN lancerer nyt digitalt undervisningsformat og tilbyder live undervisning til hele landet

KØNs undervisningstilbud er efterspurgt blandt skoler, og flere hundrede klasser bliver hvert år klogere på ligestilling, køn, krop og seksualitet, når de gæster museet. Med et nyt digitalt, interaktivt undervisningsformat, der giver skoleklasser mulighed for et live onlinebesøg af en museumsformidler, kan museet nu imødekomme den stigende efterspørgsel fra skoler i hele landet.

KØNs LIVE undervisning er et nyt tilbud til skoler, hvor klassen får live onlinebesøg af en museumsformidler. Ligesom det er tilfældet ved det fysiske museumsbesøg, bliver eleverne inddraget og engageret i dialog med museumsformidleren, og da undervisningen er interaktiv, skal eleverne bruge sig selv, rummet, digitale hjælpemidler og deres chromebooks undervejs til at løse opgaver, besvare spørgsmål og aktivere deres egen viden og erfaring.

Fordelene ved det nye format er flere. Dels kan skoler beliggende langt fra Aarhus spare transport, tid og udgifter til overnatning ved at benytte sig af det digitale tilbud, dels imødekommer KØN den stigende efterspørgsel, der overstiger museets fysiske rammer, og sikrer endnu en undervisningsplatform til glæde for landets skoleelever.

Skræddersyet digital undervisning

Til det nye live format udvikler museet undervisningsforløb, som både i indhold og form er skræddersyet netop til at foregå via en skærm. Det første forløb ”Hvad f*ck er feminisme?” introducerer eleverne til feminismens historiske bølger, og ud fra et historisk perspektiv inviteres eleverne til at reflektere over de tanker og fordomme, der findes om feminisme og køn. De får kendskab til Mandebevægelsen fra 1970’erne, og de kommer til at forholde sig til, hvad feminisme er i dag.

For første gang kan KØN desuden tilbyde live online seksualundervisning i den nationale temauge Uge Sex, hvor museumsformidleren går i dialog med eleverne om idealer, tabu og samtykke.

Det nye format anbefales

I forbindelse med udviklingen af de første forløb har museet lavet en række testforløb med udvalgte skoler for at få deres input og tilrette forløbet, så det fungerer bedst muligt ude i klasserne. En af lærerne var Rasmus Nikolaj Louring fra Rathlouskolen i Odder, der afprøvede et forløb sammen med 9.b. Han udtaler:

“Det var en meget positiv oplevelse for både elever og mig som lærer at modtage live undervisning fra KØN. Det er fedt at skabe nye rammer og situationer i den daglige undervisning – bonus at det kan foregå på en almindelig onsdag, uden at vi skal afsætte en hel dag til et besøg på KØN. 

Jeg oplevede en rigtig dygtig og kompetent underviser, som var dygtig til at formidle og anskueliggøre to historiske perioder med tilhørende problemstillinger. Der var en god veksling mellem oplæg og aktiviteter, som var med til at fastholde flertallet af elevernes interesse og engement”

Det er direktør Pernille Taagaard Dinesen glad for at høre og tilføjer:

”På KØN ønsker vi at skabe dialog og refleksion om kønnets betydning – fra det historiske snit til de aktuelle problemstillinger. Derfor er KØN LIVE Undervisning en vigtig strategisk satsning, da det betyder, at vi nu kan nå endnu bredere ud med museets relevante undervisningstilbud til glæde for lærere og skoleelever i hele landet.”

Formidlingskoordinator Pernille Albrechtsen uddyber: “Med KØN Live Undervisning kan vi efterkomme den stigende efterspørgsel og imødekomme de skoler, som ikke har mulighed for eller økonomi til at komme til Aarhus. Vi glæder os derfor over, at afstanden til Aarhus nu ikke længere er afgørende for at kunne undervise skolelever i højaktuelle emner som kønnede forventninger, samtykke og kropsidealer.”

Book allerede nu

Læs mere om forløbenes indhold og booking her.