Kender du hende?

23.06.2023

Kender du hende?

I skolernes sommerferie inviterer vi børnefamilier til at gå på jagt efter danmarkshistoriens oversete kvinder, når vi viser den nye animationsserie KENDER DU HENDE.

Serien fortæller historier om kvinder, der har forfulgt deres drømme, er gået forrest og har udmærket sig inden for hver deres felt – hvad enten det drejer sig om sportsudøvelse, videnskab, kunst eller noget helt fjerde. Mød f.eks. Nina Bang, vores første kvindelige minister, og Inge Lehmann, som opdagede at jordens indre kerne er fast.

I serien følger vi tre børn, der er på jagt efter en række street art portrætter, som forestiller forskellige historiske danske kvinder. I hver af seriens episoder finder børnene et nyt portræt, hvorefter seerne tages med ind i et finurligt animeret univers, som fortæller om den pågældende kvindes liv fra barn til voksen. Bagefter kan I gå på historisk skattelagt og gennem sjove opgaver, lære kvinderne endnu bedre at kende. Det er både sjovt og lærerigt – og så er der endda en lille præmie til børnene efter skattejagten.

I KENDER DU HENDE formidles historierne om kvindernes kamp og deres ekstraordinære bedrifter i øjenhøjde med børnene, for at inspirere en ny generation af ildsjæle til også at turde have ambitioner og drømme – uanset køn og baggrund. Ønsket fra skaberne af serien er, at børn landet over kommer på fornavn med de betydningsfulde kvinder, og målet er at høre et rungende JA, når børn fremover bliver spurgt: kender du hende?

KENDER DU HENDE henvender sig til børn mellem 4-10 år, er skabt af manuskriptforfatter Lykke Sand Michelsen og instruktør Karla von Bengtson og produceret af Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut og FilmFyn.

PRAKTISK
Periode: 27. juni – 13. august
Aktiviteten er gratis med entré til museet.
Børn under 18 kommer gratis ind.