Hold sommerferie på KØN

23.06.2022

Hold sommerferie på KØN

Tag familien med på KØN i sommerferien, hvor der er noget for både stor og små. 

I udstillingen #ingenlillelort kan I blive klogere på Astrid Lindgren som aktivist og hendes progressive syn på køn, magt og børns rettigheder.

Børn og barnlige sjæle kan prøve Pippis tingfinderleg, hvor I kan gå på opdagelse efter 7 ting, der befinder sig i museets kringelkroge. De 7 ting omhandler nogle af de emner, som lå Astrid Lindgren på sinde og, som I herefter kan tale med jeres børn om – og hvem ved, måske vinder I Pippis guldmønter?
Pippis tingfinderleg er henvendt til børn mellem 6-12 år og kan prøves fra tirsdag den 28. juni t.o.m. søndag den 7. august 2022.

Læs mere om de aktuelle udstillinger

Køn – sikke en redelighed?
Er der større børn eller teenagere i familien vil udstillingen KØN Redelighed være en god samtalestarter om kønsroller, identitet og ligestilling, både historisk og i dag. Det er også her, at I finder den omtalte Agape-skulptur af en ammende mand, lavet af kunstner Aske Kreilgaard.

Dronningens sidste vink
Se det prisvindende portræt af Ulf Pilgaard iført perlekæde og perleøreringe. Portrættet er taget af fotograf Martin Bubandt og vandt i år prisen som årets portræt.  Den folkekære skuespiller har parodieret  Hendes Majestæt Dronningen i utallige revyer, og rollen har opnået ikonisk status. Portrættet blev taget i forbindelse med Ulf Pilgaards sidste optræden på de skrå brædder i Cirkusrevyen.

Besøg KØN café
Intet museumsbesøg uden lidt godt til ganen. I caféen kan I lade jer friste af et menukort med friske, økologiske råvarer. Prøv vores nye frokosttallerken – der er selvfølgelig også en børneversion – og måske en specialøl eller et glas kølig rosé. Er vejret godt, rykker caféen udenfor til et af byens hyggeligste spots, Mathilde Fibigers Have.

Entré
Alle under 18 år kommer gratis ind på museet.
Der er gratis entré for alle til KØN Café.

Se museets åbningstider og øvrige praktiske informationer her

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up