En julegave til dig fra Kvindemuseet

21.12.2019

En julegave til dig fra Kvindemuseet

Brug juledagene på at spille GENDER BLENDER brætspillet – et vidensspil om køn med et element af held.

I år vil vi gerne gøre julen ekstra KØN, derfor har vi lavet en printversion af vores yndlingsbrætspil GENDER BLENDER – så I kan forundres, forarges og dyste på viden om køn, ligestilling og kulturhistorie. Spil det med vennerne, tag det med til familiejulefrokosten eller giv det videre i gave.

Spillet ligger i forlængelse af vores udstilling Køn Redelighed // Gender Blender, der formidler køn, ligestilling og kulturhistorie gennem otte temaer: Køn & Arv, Verden, Kunst, Politik, Krop, Aktivisme, Arbejde & Humor. Fire af temaerne går igen i brætspillet som spørgsmålskategorier.

Spillet er et vidensspil, hvor I kan dyste på viden indenfor køn, ligestilling og kulturhistorie – og samtidig blive klogere på emnerne.

De fire spørgsmålskategorier suppleres af Queer-kortene, hvor held, uheld og kønskarma bestemmer om man rykker frem, tilbage eller noget helt tredje.

Island er verdens mest ligestillede land. Herefter kommer på top fem Norge, Finland, Sverige og Nicaragua. Danmark derimod ligger på en 14. plads ifølge World Economic Forum Gender Gap Index fra 2019. Det er en overraskelse for mange danskere, fordi frisind og ligeværd er en del af vores nationale fortælling.

Ligestilling er imidlertid ikke naturgivent, men kræver et vedligehold – fra både kvinder, mænd og øvrige køn. Køn Redelighed spillet har noget på hjerte – det sætter fokus på at sprede viden om køn, ligestilling og kulturhistorie på en sjov og tilgængelig måde, der får spillerne til både at underes og forundres.

Køn Redelighed brætspil – Julegave

OBS: For at fungere optimalt skal spillet printes i A3 – så er der tilgengæld mulighed for at få det lavet i en god papirskvalitet, så spillet kan holde til rigtig mange sjove stunder.

Rigtig glædelig jul!