Crop toppen kommer på museum

09.09.2021

Crop toppen kommer på museum

Crop toppen er kommet på museum og indgår nu i samlingen.

Beklædning, der skaber forargelse og i sjældne tilfælde endda forbud, er ikke noget nyt. I dag er det de færreste, der provokeres af kvinder i bukser eller lårkorte nederdele, men piger og kvinders fremtoning er stadig til diskussion, selvom vi er blevet langt mere vant til bar hud i det offentlige rum.

Forbuddet mod crop tops på en skole i Vejle var foranlediget af en gammel tankegang: En bekymring omkring pigernes dyd – og ville drengene kunne koncentrere sig i klassen?

Nu er crop toppen kommet på museum – den er blevet en del af kulturarven og indgår i KØNs samling. Denne crop top er doneret til museet af en af initiativtagerne til demonstrationen ”Crop-tops i solidaritet med Firehøjeskolen” den 23. august.

Det er en vigtig markering til eftertiden om, at der selv i 2021 var en diskussion om piger og kvinders frihed til at klæde sig, som de vil.

Gå på opdagelsen i et uddrag af museets store samling her