Børn og unge strømmer til Uge Sex

02.02.2022

Børn og unge strømmer til Uge Sex

Det kommer til at summe af liv og unge mennesker i næste uge på KØN. Anledningen er Uge Sex, hvor landets skoler har fokus på seksualundervisning, og hvor museet KØN tilbyder skoleklasserne fra Aarhus og omegn seksualundervisning med et kulturhistorisk perspektiv.

Museets seksualundervisning er hvert år et stort tilløbsstykke, og sidste år under corona-nedlukningen var ingen undtagelse. Her eksploderede kommentarsporet, da museet rykkede seksualundervisningen online. I år er efterspørgslen for fysiske undervisningsforløb stor, alle museets undervisningsforløb er på forhånd bookede, og museet glæder sig over det store rykind.

For debatten om køn og kropsidealer er stadig vigtig og højaktuel. Ifølge Sex og Samfund vokser for mange børn op med usikkerhed og utryghed omkring kropslige og seksuelle grænser – og mange oplever, at de står alene med problemstillingen. Derfor lægger forløbene på museet sig også indholdsmæssigt op ad temaet for Sex og Samfunds Uge Sex 2022 om samtykke.

Med seksualundervisningen på KØN ønsker museet at bringe kulturhistorien, museumsgenstandene og det museale rum i spil og på den måde skabe en anderledes seksualundervisning end den, der foregår i klasseværelset. For museumsgenstandene kan fortælle historier om, at andre har gennemlevet det samme som en selv, om andre tiders normer og brud med samme, og om dem, der turde gå forrest. Dette skaber en tryg ramme for en åben debat om de unges udfordringer i dag.

Læs mere om KØNs skoletjeneste og undervisningstilbud her

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up