WHY WOMEN ? 10 kortfilm

10.05.2016 - 29.05.2016

WHY WOMEN ? 10 kortfilm

Hele maj måned vises 10 kortfilm om pigers og kvinders vilkår

Oscarvindende skuespillerinde Dame Helen Mirren har lagt stemme til de 10 kortfilm, der alle kaster forskellige perspektiver på pigers og kvinders vilkår i en strukturelt ulige verden. Filmenes temaer spænder vidt – fra sundhed til familieliv, uddannelse, politisk deltagelse og økonomisk ligestilling – og publikum mindes om det fælles ansvar, vi bærer for at opnå en verden uden undertrykkelse af piger og kvinder.
Filmteksterne, som Helen Mirren har indtalt, er skrevet af forfatter Trine Beckett og den unge, debatskabende feminist Emma Holten, mens det visuelle materiale er skabt af forskellige instruktører fra forskellige verdenshjørner via en talentkonkurrence støttet af Den Obelske Familiefond.

Læs mere om projektet og se alle filmene fra 10. maj på whywomen.dk.

The Why Foundation
The Why Foundation er en uafhængig og non-profit organisation, der har til formål at sætte vigtige samfundsemner på en national og international dagsorden via faktuelle film. The Why Foundation har tidligere produceret kampagnerne; WHY DEMOCRACY? (2007) og WHY POVERTY? (2012), og er nu på banen med tredje del i WHY-serien: WHY WOMEN? The Why Foundation benytter filmmediet til at tryllebinde publikum og formidle faktuelle historier, og herved få folk til at åbne øjnene overfor de sociale problemer der foregår verden over. The Why Foundations film har vundet mange internationale priser for deres narrative og filmiske kvaliteter, herunder en Oscar, Emmy og Peabody Award – og bragt humanitære problematikker ind i den offentlige debat.