Vinterferie: Alletiders legetøj

11.02.2023 - 19.02.2023 · Kl. 10-16

Vinterferie: Alletiders legetøj

Hver dag i vinterferien inviterer museet børn og deres familier til at være kreative, lege med og blive klogere på legetøj gennem tiden.

Legetøjsværksted
Kræver aktivitetsbillet.
Fold jeres kreativitet ud i vores legetøjsværksted og lav sjove sokkedyr, teaterdukker af skeer, træfigurer, slanger af fingerstrik – og meget mere. Efterfølgende kan I lege med legetøjet i et dukketeater og lave forestillinger for hinanden. Deler I jeres aktivitet under #kønmuseum på Instagram, er I med i konkurrencen om 1 stk. frokosttallerken og 1 stk. børnetallerken inkl. i alt 2 stk. drikkevarer fra KØN Café. Vinderen findes mandag den 20. februar og får direkte besked.

Gå på opdagelse i alletiders legetøj
Find vores vinterferiefolder ved indgangen og bliv guidet rundt til det legetøj, som er udstillet på museet. I folderen finder I også nogle spørgsmål om køn og legetøj, som I kan tale med børnene om.

Familieomvisning
Hver dag kl. 13.00 kan børn med deres familier komme på en omvisning i museets udstillinger. Omvisningen vil kredse om sammenhængen mellem legetøj og kønsroller gennem tiden.

Dukkehuset
Museets store dukkehus fra samlingen findes i loungeområdet. Her kan I læse mere om det helt særlige dukkehus, der blandt andet indeholder fortællingen om dukkehusets beboere. Måske kan I lave jeres egen fortælling om de mennesker, der bor i huset?

Mini-bio i FLEX rummet
I vores FLEX-rum ved garderoben kan I se to kortfilm om legetøj og køn:
Girl toys vs boy toys: The Experiment. Kortfilm fra BBC, der i 2017 lavede et eksperiment om kønnet legetøj. Varighed 3 min og 25 sek.
Fe|male toys. Lavet af Teresa Sala som en del af Sheculture. Varighed 2 min og 25 sek.

Farvelæg påklædningsdukker
Når det er tid til en pause, kan I besøge KØN Café, hvor der bl.a. er lækre lune pandekager på menuen, og samtidig kan I farvelægge fine påklædningsdukker. Lun pandekage med chokolade, syltetøj og flødeskum koster 35 kr. og varm kakao med flødeskum og skumfidus koster 35 kr. Påklædningsdukkerne er gratis.
Se hele caféens vinterferie-menu her: www.konmuseum.dk/museumscafeen/menu/

PRAKTISK
Periode: Fra lørdag den 11 til søndag den 19 februar 2023.
Vinterferieaktiviteterne er åbne alle dage fra kl. 10-16 (Pandekager fra kl. 11-15)
Entré: Voksne 95 kr. / børn gratis. Aktivitetsbillet til børn: 50 kr. (giver adgang til krea-værkstedet).

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up