Hvilke forståelser af køn og seksualitet tager form i brødrene Grimms eventyr om Rødhætte? Hvilke normer og hvilken moral informerer denne velkendte historie om den lille uskyldige hætteklædte pige og hendes relation til forskellige voksne, der elsker hende, forfører hende, æder hende eller redder hende?
Er det en simpel advarsel, der antager en eventyrlig form, en cautionary tale, eller er eventyret et eksempel på en patriarkalsk voldtægtskulturs kvindesyn? Og hvad sker der med eventyrets betydninger og dets normative og moraliserende aspekter, når vi har at gøre med en fortælling, der er blevet gentaget igennem århundreder og i utallige forskellige versioner? Hvordan bekræfter eller forandrer gentagelsen af eventyret visse opfattelser af køn og seksualitet?
Gennem barnets blik på eventyret om Rødhætte vil dette foredrag søge svar på disse spørgsmål. Det vil sige gennem en undersøgelse af, hvordan 186 aarhusianske børnehave- og skolebørn i alderen fire til femten år har gentaget og fortolket eventyret i deres tegninger til udstillingen Barnestreger.
Jakob Rosendal, er ph.d. i Kunsthistorie, postdoc på Kvindemuseet og Aarhus Universitet og kurator af udstillingen Barnestreger.
Praktisk
Dato: Onsdag d. 15. april kl. 18 – 19.30
Sted: Byrådssalen, Kvindemuseet
Pris: 75 kr. // studerende 60 kr. // under 18 år gratis – giver også adgang til museets udstillinger
Det er gratis for medlemmer af KLUB Kvindemuseet
Bestil billet via kontakt@kvindemuseet.dk