REVOLUTION – Århundredets festival

06.03.2022 - 12.03.2022 · 10:00-18:30

REVOLUTION – Århundredets festival

Her får du et overblik over alle arrangementer i forbindelse med Århundredets Festival på KØN.

Formiddagscafé: Kødædende blomster, feminine skønheder og kæderygende Athener

I tiden 1870-1914 sker der kolossale ændringer i kvindesynet. Det veksler mellem den sexede femme fatale og den delikate femme fragile, og til sidst springer den nye kvinde ud: la femme nouvelle. Kvinder markerer sig i litteraturen og billedkunsten, samtidig med at der sker samfundsmæssige nybrud. Denne formiddag zoomer litteraturhistoriker Anne Valbjørn Odgaard ind på den kunstneriske revolution.

Denne formiddag zoomer litteraturhistoriker Anne Valbjørn Odgaard ind på den kunstneriske revolution i La belle époque, Paris, Norden og Wien og ser nærmere på kvindebilleder, forandringer i kvinderoller og kvindens kunstnerrolle.

PRAKTISK

Dato: Søndag d. 6 marts kl 10:00-11:45. Dørene åbner 9:30

Sted: KØN Cafe

Pris: 120 kr // 60 kr for studerende inklusiv en kop kaffe. Tilmelding påkrævet og kan gøres her.


Formiddagscafé: Vilde kvinder, mørketoner

Med udgangspunkt i bogen ‘Vilde kvinder, mørke toner’ vil forfatter og medstifter af musikkollektivet HUNSOLO Anya Mathilde Poulsen tage os gennem musikhistorien. Her skal vi møde normbrydende pionerer som den seksuelt flertydige bluesdronning Ma Rainey, gospelguitaristen Sister Rosetta Tharpe og den unge Maybelle Carter, som revolutionerede countrymusikken med sit guitarspil i 1920’erne.

Også i dag udfordrer kvindelige musikere som eks. Lizzo, Lana del Ray, Billie Eillish og Beyoncé normer om seksualitet. Men hvor meget har egentlig ændret sig siden 1920’ernes kamp om krop, køn og musik? Hvorfor er der stadig en skæv kønsbalance i musikkens verden? Hvorfor lader kvindernes revolution vente på sig?

Anya Mathilde Poulsen vil med afsæt i feministiske tænkere som Simone de Beauvoir, Judith Butler og Virginia Woolf svare på disse spørgsmål og sætte dig ind i musikkens kvinder.

PRAKTISK

Dato: Torsdag d. 10 marts kl 10:00-11:45. Dørene åbner 9:30

Sted: KØN Cafe

Pris: 120 kr // 60 kr for studerende inklusiv en kop kaffe. Tilmelding påkrævet og kan gøres her.

 

AFLYST PGA SYGDOM: Kønskamæleoner og skæve seksualiteter – med Kristina Slotz og Christian Graugaard

Tiden er fuld af revolter. Kønnet, kærligheden og sexlivet udsættes for attentater. Det, vi troede var uforanderligt, kan opleves på nye måder. Hvad sker der i en tid med magtkritik, queer og flydende identiteter? Mister vi orienteringen? Finder vi nye veje? Forfatter Kristina Stoltz og professor Christian Graugaard diskuterer tidens intime revolutioner. Og læser op fra deres forfatterskaber.

Vært er museumsdirektør Julie Rokkjær Birch

PRAKTISK

Dato: Fredag d. 11 marts kl 17:00-18:30.

Sted: Byrådssalen.

Pris: 150 kr // 100 kr for studerende inklusiv et glas bobler. Tilmelding påkrævet og kan gøres her.

 

Hønsestrik og feministisk håndarbejde

Strik, vævning og tekstilhåndværk er de sidste år vokset enormt i popularitet verden over. Og håndarbejdet er også blevet redskab til protest! Protest mod tekstilindustriens overforbrug af ressourcer, kvindeundertrykkelse, garnvirksomhedernes monopol på kreativitet, Donald Trump, perfektheds-kultur, og teknologi.

Mød tekstilekspert og gæsteforsker ved Center for Tekstilforskning, Tove Engelhardt Mathiassen, der vil gøre dig klogere på håndarbejdets historie med fokus på Hønsestrikkens protestbårne begyndelse, gør-det-selv teknikker og tekstilkunst med politisk indhold. Hun efterfølges af Louise Gram, strikdesigner og forfatter til bogen ‘Feministisk kreabog’, som vil fortælle om aktivistisk håndarbejde.

Du inviteres til at medbringe dit eget strikketøj, uldnål og hækleværk, da arrangementet vil byde på muligheden for at pryde dit eget strik med Louise Grams feministiske strikkediagrammer!

PRAKTISK

Dato: Lørdag d. 12 marts kl 10:00-12:00. Dørene åbner kl 9:30

Sted: Byrådssalen.

Pris: 120 kr // 60 kr for studerende inklusiv en flaske rød sodavand. Tilmelding påkrævet og kan gøres her.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up