Mændenes Internationale Dag på KØN – fri entré til museet

19.11.2022 · Kl. 10-17

Mændenes Internationale Dag på KØN – fri entré til museet

KØN markerer Mændenes Internationale Dag lørdag den 19. november 2022 med fri entré til museet hele dagen, talks, paneldebatter og fernisering. Mød bl.a. Dansk Mandesamfund, Dare Gender, Everyday Sexism Project, debattør Ali Aminali, forfatter til bogen ”Mandsforræder” Sebastian Lynggaard (@herligesvend), Aarhus’ rådmænd og mange flere.

 

PROGRAM

Kl. 10.30-11: DEN FØRSTE MANDEBEVÆGELSE

Hans-Otto Loldrup fortæller og viser billeder fra sin tid i 70’ernes mandebevægelse.

Sted: Byrådssal

 

Kl. 11-12: RÅDMANDSPANELET: HVAD SKER DER FOR LIGESTILLINGEN MAND?

Mød rådmand for børn og unge Thomas Medom, rådmand for kultur og borgerservice, Metin Lindved Aydin og tidligere rådmand og byrådsmedlem Gert Bjerregaard til en samtale om mænds ligestilling, bl.a. mænds sundhed, faderrollen, uddannelse og arbejdsliv samt mænd som kulturforbrugere.

Sted: Byrådssal

 

Kl. 12.30-13: FERNISERING OG ARTIST TALK

Kunstværk om moderne maskulinitet og manderoller v. kunstner Thierry Geoffroy.

Sted: Flexrum

 

Kl. 13-13.30: THE MAN BOX OG MASKULINE FÆLLESSKABER

Hør denne talk fra Everyday Sexism Project Denmark, som bl.a. dykker ned i maskuline fællesskaber, og hvordan de stereotype forestillinger eller ”bokse” om ”en rigtig mand” påvirker. Talken perspektiveres til udfordringerne med mænds hjemløshed.

Sted: Byrådssal

 

Kl. 13.45-15: VELKOMMEN I KØNSDEBATTEN:

LIGESTILLING VEDRØRER OGSÅ MÆND – OG DER ER BRUG FOR MÆND I SAMTALEN

Paneldebat arrangeret af Dansk Mandesamfund, Dare Gender og Everyday Sexism Project.

 

Mænd oplever forventninger og begrænsninger ift. deres køn og den samtale er vigtigt, særligt som en samtale, der ikke opleves som en kamp mellem køn, men som en selvstændig dagsorden.

Så hvordan kan vi arbejde for, at flere mænd kommer på banen med konstruktive perspektiver, og at en mangfoldig gruppe af mænd involverer sig i arbejdet med ligestilling – til gavn for mændene selv?

Paneldeltagere: Frej Kiel Jensen fra Kromosom, John Peter James Joyce fra ESPD, Christian Mogensen fra Dansk Mandesamfund, professor i idéhistorie Mikkel Thorup og mandegruppefacilitator Steffen Nørgaard Mikkelsen.

Sted: Byrådssal

 

Kl. 15-16.15: HYLDEST TIL DEN STÆRKE MAND

Paneldebat om den stærke mand med radiovært og debattør Ali Aminali, forfatter til bogen ”Mandsforræder” Sebastian Lynggaard (@herligesvend) m.fl.

Debatten optages live-on-tape til programmet Alis Fædreland på radio 24syv.

Sted: Byrådssal

 

Kl. 16-16.45: BAR, MUSIK OG FÆLLESSANG

Dagen sluttes af med festlig stemning i KØN Café. Nyd de kolde drikkevarer, den gode musik og sange fra mandebevægelsen.

Sted: Café

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up