Lykken er… et håndarbejde

25.09.2021 · 14:00-15:45

Lykken er… et håndarbejde

Uanset om det er en mohairsweater, surdejsbrød, keramikkopper eller ved høvlebænken i kælderen – at skabe noget med hænderne gør os godt. De seneste år har flere og flere kastet sig over et håndarbejde eller håndværk, og udviklingen er bare eskaleret under corona – også blandt helt unge. Hvorfor ser vi denne udvikling? Hvad sker der i vores hjerne og krop, når vi er kreative og oplever noget vokse frem mellem hænderne? Hvordan kan et håndarbejde virke direkte fremmende for vores sundhed? Og kan man egentlig blive afhængig af strikkepindene?

Tag med til eftermiddagskaffe på KØN i godt selskab med psykolog og kunsthåndværker Anne Kirketerp, hjerneforsker Mikkel Wallentin og Mette Wendelboe Okkels, strikkeentusiast, strikdesigner og ejer af PetiteKnit. I en blanding af oplæg og samtale kommer vi forbi emner som flow, selvforglemmelse, trivsel, stress, nørderi, fællesskab – og meget mere.

Vi serverer en forfriskning og håber, du har lyst til at gribe strikkepindene eller hæklenålen og medbringe et lille håndarbejdsprojekt til at hygge dig med under arrangementet.

Program:

  • Velkommen
  • Hvad er craft-psykologi? Anne Kirketerp, ph.d., psykolog og kunsthåndværker
  • Hvad sker der i hjernen, når vi er kreative og fordyber os? Mikkel Wallentin, professor i kognitionsvidenskab, Aarhus Universitet, og skønlitterær forfatter
  • Pause
  • Samtale mellem Mette Wendelboe-Okkels, strikkeentusiast og strikdesigner, ejer af PetiteKnit, Anne Kirketerp og Mikkel Wallentin
  • Spørgsmål fra salen
  • Tak for i eftermiddag

 

PRAKTISK

Dato: Lørdag d 25. september kl 14:00-15:45

Sted: Byrådssalen, KØN

Pris: 160 kr // studerende 100 kr
Tilmeld dig her >>