Koncert med Katrine Stochholm

22.06.2024 · Kl. 14.00-15.00

Koncert med Katrine Stochholm

”Katrine Stochholms klimakrisealbum er en overdådig elektronisk skildring af den danske naturs skønhed”. Sådan skrev Soundvenue, da de gav 5 stjerner til Katrine Stochholms album ”Verden består af samling af stykker” fra 2021. Nu kan du opleve en intimkoncert med sangerinden, der tager afsæt i naturen.

Fra træernes bevægelser, fuglenes flugt, fra urternes duft i den tunge muld i de østjyske skove og fra alle hjerteslagene, dansene, gråden der trykker bag panden, fra hånden at holde i, kroppen at lægge sig ind til, slægten, alt vi har med os, vores kalden efter mening, legen med lyd, maskiner, med ord, med melodi – fra alt det strømmer inspirationen til Katrine Stochholms sangskrivning.

Live lader Katrine Stochholm sin sans for elektronisk og eksperimenterende musik kollidere med en kontemporær pop-vibe, fællessang og hjertegribende intensitet. Katrines egen personlige, billedrige og sanselige lyrik blandes med tonsætninger af århundrede gamle digte af naturromantikere som Aarestrup, Stuckenberg og Aakjær og kvindelige forfattere som Tove Ditlevsen.

PRAKTISK
Tid: Lørdag den 22. juni kl. 14-15
Sted: Byrådssalen
Billet: Arrangementet er gratis for gæster med entré til museet

Om Katrine Stochholm:

Som komponist, pianist og medstifter af bandet Under Byen fik Katrine Stochholm omkring årtusindskiftet stor international bevågenhed med en lang række banebrydende, dansksprogede sange, der både satte tonen for den alternative danske scene fremover, men også vakte international genklang. Under Byen står som et af de allermest innovative danske bands gennem tiden, og som centralt medlem af Under Byen var Katrine med til at skabe tre epokegørende og stærkt roste albums.

Katrine Stochholm solodebuterede i efteråret 2016 med albummet ‘Danser til Radio’. Siden udkom det sangcykliske album ‘Verden Består af Samlinger af Stykker’ på HUN SOLO Records. Begge albums blev udnævnt som blandt de fem bedste danske albums i Dagbladet Information, hvor Katrine Stochholms musik blev beskrevet sådan her:
“Et legesygt tusmørke. Natsværmere, ildfluer, snedkerværktøj og glasinstrumenter synes at tegne fine mønstre i arrangementerne. Mens det tidligere medlem af Under Byen synger den smukkeste nordiske melankoli frem”.