Kød, maskulinitet og den grønne omstilling?

22.05.2024 · Kl. 16.30-18.00

Kød, maskulinitet og den grønne omstilling?

Hvorfor er kød så tæt koblet til maskulinitet? Og er denne relation i forandring i lyset af klimaforandringerne? I dette fordrag vil madkulturforsker og professor Jonatan Leer udforske disse spørgsmål gennem eksempler fra sin egen forskning. Vi kommer rundt om en række farverige eksempler fra bålmad for drenge til udforskning af gourmethotdogs på hipsterrestauranter, lammeslagtende celebrity chefs og Netflixserier om barbecue. Desuden diskuteres det grundlæggende spørgsmål om den plantebaserede mad, skal gøres mere maskulin for at komme i mål med den grønne omstilling eller om en forudsætning for denne omstilling er at nedbryde maskulinitetsidealerne.

Foredraget afholdes i forlængelse af museets særudstilling ”How dare you – køn, kamp og klimakrise”, der gennem temaer som infrastruktur, madvaner og forbrug sætter fokus på fortællinger om køn og natur, kønnet klimaadfærd og kønnede idéer om ansvar, skyld og skam.

PRAKTISK

Tid: Onsdag den 22. maj kl. 16.30-18.00
Sted: Byrådssalen, KØN
Billet: Arrangementet er gratis for gæster med entré til museet

Om Jonathan Leer:
Jonathan Leer er professor ved Örebro Universitetet og har primært forsket i madkultur, madforbrug og har berørt en række meget forskellige emner inden for dette felt: Mad og maskulinitet, nyt nordisk køkken, hipstermad, nationale madkulturer i en global verden, kulturelle forestillinger om kød og deres forandringer, bæredygtigt forbrug, mad i medierne og mediernes rolle i vores køkkener.