EU, Kvinder og Klima – Salon med Britta Thomsen

24.10.2017 · 16.30-18.30

EU, Kvinder og Klima – Salon med Britta Thomsen

Mød Britta Thomsen, der i 10 har år været medlem af Europa-Parlamentet, hvor hun har fokuseret på både ligestilling og bæredygtig energi.

Gunnar Boye Olesen deltager i dialogen om grøn omstilling. Gunnar Boye Olesen er fra miljøorganisation VedvarendeEnergi og INFORSE, hvor han arbejder for et Danmark og EU uden fossilt brændsel.

Der vil være oplæg fra Britta Thomsen og Gunnar Boye Olesen. KvindePolitisk Forum samt andre deltager i efterfølgende paneldebat.

Temaer
Et grønt Europa: Hvordan kan vi realisere omstillingen? Den svenske regering har for eksempel underskrevet en lov om, at Sverige skal have 100% vedvarende energi i 2045. Hvordan er det gået til? Hvad gør vi i Danmark? Hvad skal der til for at realisere EU’s energi-og klimapolitiske mål, og hvordan kan vi højne EU’s klimaambitioner?

Kvindernes rolle: Betyder flere kvinder i besluttende organer mere miljø og bæredygtig energi i EU-landene? Det spørgsmål rejses til salonmødet. I Sverige er der for eksempel flertal af kvinder i regeringen – giver det så en mere grøn politik?

Arrangementet er organiseret i samarbejde med INFORSE-Europe, et NGO-netværk som blev etableret for 25 år siden ved FN-konferencen (UNCED) i Rio og miljøorganisationen VedvarendeEnergi.
Medarrangører: Kvinde Politisk Forum i Aarhus og Kvindemuseet.

Tirsdag d. 24. oktober kl. 16.30-18.30
Pris: 20 kr. Inklusiv kaffe og kage

Reserver plads på forhånd via kontakt@kvindemuseet.dk

Arrangementet er støttet af Europa Nævnet til INFORSE-Europe og de danske medlemmer: VedvarendeEnergi, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, NOAH-Klima og Energi, og Samsø Energiakademi.