Efterårsferie på KØN: Lav skarnsstreger med Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg

15.10.2022 - 23.10.2022

Efterårsferie på KØN: Lav skarnsstreger med Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg

Hver dag i efterårsferien inviterer museet børn og deres familier til at prøve en masse sjove aktiviteter, inspireret af Astrid Lindgrens velkendte fortællinger om Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg. Figurer, der var talerør for hendes progressive syn på køn, magt og børns rettigheder, som man kan lære mere om i den aktuelle særudstilling #ingenlillelort – om aktivisten Astrid Lindgren.

På åbningsdagen lørdag den 15. oktober kan voksne (med entré til museet) nyde en gratis kop sort kaffe mellem kl. 10-13*.

I efterårsferien kan børn og deres familier lege som Pippi og Emil, lave skarnsstreger på museet og lære mere om Astrid Lindgren og hendes univers.

PROGRAM
Badgeværksted
Lav dit eget aktivistiske badge og udtryk dit budskab ligesom Astrid Lindgren. Tegn, skriv og skab dit eget design og få det trykt, så du kan bære det med stolthed på din jakke, din skoletaske eller dit penalhus.

Pippis tingfinderleg
Gå på tingfinderjagt i Astrid Lindgren-udstillingen, og se hvad du kan finde af spændende genstande. Måske der venter en præmie for enden af legen?

Jorden er giftig som Astrid og Pippi
Pippi, Tommy og Annika leger tit Jorden er Giftig i Villa Villakulla for her er masser af sjove møbler og ting (og en hest) man kan klatre på. Tag dine sko af, og se om du kan komme rundt helt uden at røre gulvet!

Emils snitteværksted
Når Emil laver skarnsstreger og hans far bliver sur, så er det en tur i værkstedet for at tænke over, hvad han har gjort. Men Emil bruger ikke altid tiden på at tænke – han snitter træmænd. Du kan også snitte din egen træmand – kun fantasien sætter grænser.

Hvad er en spunk?
Pippi, Tommy og Annika går på jagt efter en spunk – et ord som Pippi lige har fundet på. Lav din egen spunk af genbrugsmaterialer i vores kreative værksted.

Skøjt på skurebørster som Pippi
Når Pippi skal vaske gulv bliver vaskebaljen vendt ud på gulvet, skurebørsterne spændt på fødderne og så er det bare at skøjte derudad, til skidtet er væk! Tag sko og sokker af og smøg bukserne op. Skurebørsterne venter og gulvet skal vaskes.

Gå på stylter med Emil
Da Emil gik på stylter med borgmestersønnen Gotfred, endte han med hovedet i blåbærsuppen hos den fine fru Petrell. Her er ingen blåbærsuppe at falde i, så du kan nemt øve dig, så du ikke ender på samme facon, hvis du nogensinde skal gå på stylter hos en borgmester.

Pippis pandekagebod
Pippi er ekspert i pandekagebagning – det synes hun i hvert fald selv. Prøv at flip en pandekage på panderne som Pippi. Bagefter kan der købes lækre crepes i pandekageboden.

Familieomvisning i Astrid Lindgren udstillingen
Omvisning i børnehøjde om Astrid Lindgren som aktivist. Dagligt kl. 13.
Der er begrænsede pladser, og billetter kan afhentes i entréen.

Bliv fristet af caféens efterårs-menu
Nyd en velfortjent pause i caféen og nyd bl.a. franske crêpes med chokolade, marmelade og flødeskum til 35 kr. og varm kakao med flødeskum og skumfiduser til 35/45 kr. Se hele caféens menukort her.

PRAKTISK

Tid: Fra lørdag den 15. oktober t.o.m. søndag den 23. oktober

Aktiviteterne er åbne alle dage fra kl. 10-16 (pandekager fra kl. 11-15)

Pris: Voksne 95 kr. / børn gratis. Efterårsaktiviteter for børn: 50 kr. (inkluderer alle aktiviteter, ekskl. crepe).


Museets åbningstider i efterårsferien:
Man-tirs: 10-17
Ons: 10-20
Tors-søn: 10-17

* Mellem kl. 10-13 den 15. oktober udleveres én kupon pr. person (med entré til museet) til en gratis kop sort kaffe i KØN Café. Kuponen gælder lørdag den 15. oktober i hele museets åbningstid.

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up