Samtalesalon: Magt, misbrug og #MeToo

29.02.2020 · 15 - 16.30

Samtalesalon: Magt, misbrug og #MeToo

Kom til samtalesalon med Emma Holten & Signe Uldbjerg Mortensen på Kvindemuseet 

Hashtagget #MeToo spredte sig i efteråret 2017 med lynets hast. Pludselig vrimlede det frem med beretninger om overgreb, magtmisbrug og krænkelser. Kvinder og mænd gik på gaden og krævede et opgør med den tavshedskultur, der længe havde holdt hånden over overgrebsmænd. Men hvad er det, der har ændret sig siden 1990’erne, hvor Monica Lewinsky blev offentligt ydmyget for sin affære med Bill Clinton? Hvilke nyere tendenser har gjort det muligt for ofre at tale højt om deres oplevelser? Og hvordan føles det for ofrene at tale om det?

Kom til samtalesalon på Kvindemuseet med debattør og offer for hævnporno Emma Holten og ph.d.-studerende Signe Uldbjerg Mortensen, der arbejder med terapeutisk skrivning for ofre for digitale sexkrænkelser. Samtalen modereres af ph.d.-studerende i filosofi Tone Frank Dandanell.

PRAKTISK 

Dato: Lørdag 29/2 kl. 15.00-16.30
Sted: Byrådssalen, Kvindemuseet. Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C
Pris: 120 kr. // studerende 60 kr.

Køb billet her >>

Arrangementet er en del af Århundredets Festival, der fra 28. februar til 8. marts tager et vue ud over den verden, vi lever i, og hvor den kommer fra. Over 10 dage dykker festivalen ned i de seneste 30 år. I kriser, krig, klima og kommunikation. Vi husker det, som var det i går – eller gør vi? Se mere på www.aarhundredetsfestival.dk