Udstillingen, En rigtig mand, giver et indblik i 15 mænds personlige fortællinger om at være udsat for forskellige former for vold i nære relationer.
Det er mænd, der er blevet isoleret fra deres børn. Mænd, som har skulle spørge om lov for at se deres venner. Nogle er blevet beskyldt for alt fra incest til stofmisbrug. Andre er blevet slået, bidt, råbt ad og nedværdiget i en grad, så de har mistet troen på sig selv. Det er mænd, som er i en dyb krise og har brug for hjælp til at rejse sig igen.
Mange mænd bærer på en frygt for ikke at blive taget alvorligt eller blive troet på af sine omgivelser og vælger derfor at holde sin krise for sig selv. En rigtig mand har ikke brug for hjælp, lyder det hos mændene. Men hvad vil det sige, at være en rigtig mand? Deres historier vidner om, at når mænd falder, falder de dybt.
Fælles for alle 15 er, at de fandt fodfæste igen ved at flytte ind på Mandecentret – et sted, hvor mænd kan få husly, støtte og rådgivning. Her findes mænd i alle aldre og udgaver.
Historierne er fortalt til dokumentarfotograf, Andreas Haubjerg, som har rejst landet rundt for at tale med voldsramte mænd, der er tilknyttet et af Mandecentrets seks afdelinger. Projektet viser et lille udsnit af de problemstillinger, som den voldsramte mand kan være udsat for. På udstillingen kan du se, læse og lytte til mændenes historier, som de selv har indtalt.
Udstillingen åbner i anledningen af den internationale mandedag fredag d. 19. november og kan opleves på KØN – Gender Museum Denmark indtil d. 30. januar 2022.