Tilbud til erhvervslivet

Virksomhedernes bundlinje i dag handler om langt mere end økonomi. Værdi er også social og bæredygtig bevidsthed. Her kan du få mere viden om de tilbud, som museet tilbyder erhvervslivet.

Workshops

Bevidst i mødet med en ny generation
Den dialogbaserede workshop handler om værdier, sprog og inklusion på arbejdspladsen set i lyset af samarbejdet med generation z. Denne generations indtog på arbejdsmarkedet kan medføre en oplevelse af generationsforskellighed. Det gælder både blandt de unge selv samt blandt eksisterende medarbejdere og særligt ledere.

Hvordan navigerer man bedst som leder når nye krav eller værdier giver sig tilkende? Virksomhedernes bundlinje i dag handler om langt mere end økonomi. Værdi er også social og bæredygtig bevidsthed. Handler inklusion også om at kigge indad? Det og meget mere skal vi snakke om i løbet af denne workshop hvor alle erfaringer er velkomne.

Feministisk ledelse
At lede til forandring: feministisk ledelse som praktisk værktøj
Hvorfor ’feministisk’ ledelse? Hvad betyder det, hvor kommer det fra, og hvad skal der til, for at ledelse er ’feministisk’? Workshoppen kredser om lederens rolle, om køn, magt og værdier, og hvordan disse spiller ind, når man aspirerer mod ligestilling og social forandring i dag. Bliv bekendt med konkrete værktøjer og afprøv selv nogle af værktøjerne på jeres virksomhed og din egen rolle som leder – eller medarbejder. Feministisk lederskab kan nemlig udøves på tværs af position og titler.

Bæredygtig udvikling i praksis: fra nudging til klimaregnskab
KØN har gennem de seneste år igangsat gennemgribende initiativer for grøn omstilling og bæredygtighed på museet. Få inspiration til jeres organisations eller virksomheds rejse med bæredygtig udvikling gennem KØN som case. På workshoppen får du indblik i museets erfaring, initiativer og udfordringer, samtidig med at du kommer til at arbejde med egne cases. Desuden får du svar på spørgsmålet: hvad har køn med klimakrisen at gøre?

Oplæg

Feministisk ledelse
At lede til forandring: feministisk ledelse som praktisk værktøj. Hvorfor ’feministisk’ ledelse? Hvad betyder det, hvor kommer det fra, og hvad skal der til for at ledelse er ’feministisk’? Oplægget kredser om lederens rolle, om køn, magt og værdier og hvordan disse spiller ind, når man aspirerer mod ligestilling og social forandring.

Køn og sprog
Politisk kampplads eller professionelt redskab? Sprog og køn på den moderne arbejdsplads.
Sproget er den arena, hvor alle vores værdier, ønsker, planer og vaner mødes i kamp og samarbejde. Det gælder også på arbejdspladsen. Ved at dykke ned i kulturhistorien og undersøge vores eget sprogbrug kan vi måske blive lidt klogere på den sociale bevidsthed som kan omsættes til praktisk handling i den daglige arbejdskultur. Så hvad er det, vi ligger i sproget, og mener vi det, vi siger? Oplægget kredser særligt om, hvordan vi kan styrke inklusion og diversitet ved at blive bevidste om de kønnede aspekter af vores fælles sprog.

Bevidst i mødet med en ny generation
Virksomhedernes bundlinje i dag handler om langt mere end økonomi. Værdi er også social og bæredygtig bevidsthed, særligt for den unge generation. Oplægget ”Bevidst i mødet med en ny generation” handler om værdier, sprog og inklusion på arbejdspladsen set i lyset af samarbejdet med generation z og dennes indtog på arbejdsmarkedet.

KØN Kulturhistorie
Vores kulturhistorie er kønnet, og køn har altid haft en indflydelse på menneskers muligheder og liv. I dette oplæg ser vi nærmere på udvalgte historiske nedslag, der viser, hvordan kønskamp og kønspolitik har formet det samfund, vi lever i i dag.

Kontakt erhvervsstrategisk udvikler Simone Due Rasmussen for yderligere information og booking på sdr@konmuseum.dk