Ordet i din magt

Om betydningen af kønnet sprogbrug

I dette forløb dykker vi ned i det kønnede danske sprog og hvad vores ord og vendinger kan afsløre om forventninger til og normer for køn gennem tiden. Hvilke udfoldelsesmuligheder efterlader sproget for børn, unge og voksne og hvilken magt har det sprog, man bruger som fagperson?

Vi kigger også nærmere på de kønnede ting, vi omgiver os med i hverdagen. Her danner historiske og nutidige museumsgenstande rammen for et gruppearbejde, der kredser om de tanker og idéer om køn, som viser sig i det vi læser, iklæder os og leger med. Hvornår kategoriserer vi noget som feminint eller maskulint? Og har vi altid gjort det på samme måde?

Forløbet egner sig godt i opstarten af faget Køn, seksualitet og mangfoldighed på pædagoguddannelsen og for lærerstuderende med fokus på det generelle fag SSF eller i et danskfagligt forløb. I løbet af besøget kan cases fra daginstitutioner, skoler, specialtilbud etc. inddrages og danne ramme for samtalerne.

Book forløbet via denne mail: undervisning@konmuseum.dk
Noter venligst følgende oplysninger i din mail:
Skolens adresse og EAN-nummer
Antal studerende
Ønsket tid og dato for bookingen. Send gerne flere muligheder. 
Notér også, at du har læst vores aftalebetingelser for booking af undervisning

Loft for deltagere: 25*
Fag:
SSF, historie, samfundsfag
Tid:
60 min
Pris:
900,-

*Loftet kan hæves til 40 personer, hvis forløbet afvikles på en mandag. Bemærk at museet er lukket om mandagen, så her er det ikke muligt at opleve udstillingerne på egen hånd efter forløbet.