#ingenlillelort – om aktivisten Astrid Lindgren

Brænder du for en sag? Oplever du en uretfærdighed, som du gerne vil ændre? Og ved du, hvordan du når ud med dit budskab?

Det vidste Astrid Lindgren. Når hun blev vred over noget, sagde hun sin mening højt. Og hun fik folk til at lytte, selvom det ikke altid var lige nemt.

Udstillingen #ingenlillelort sætter fokus på Astrid Lindgrens samfundspolitiske engagement. I udstillingen møder vi Astrid Lindgren som debattør, brevskriver, velgører, taler – og selvfølgelig: som forfatter.

I undervisningen vil eleverne arbejde med tematikkerne børnerettigheder, dyrevelfærd og naturbeskyttelse, køn og kønsroller samt mod, aktivisme og den demokratiske samtale. Alt sammen med udgangspunkt i Astrid Lindgrens tekstunivers.

Undervisningens overordnede formål er at styrke børns stemmer og give dem mod på demokratisk deltagelse i det samfund, de er en del af.

I undervisningen arbejdes med Børnekonventionen og med FNs Verdensmål.

Til undervisningen er tilknyttet et elevmateriale og lærervejledning. Materialet kan også benyttes uafhængigt af et undervisningsforløb på museet.

Materialet udgives i slutningen af juni måned, hvor det kan downloades gratis fra museets hjemmeside. Læs mere om udstillingen her

Undervisningen udbydes fra august 2021 til december 2022, men kan bookes allerede nu.

Klassetrin: 4.-6. klasse

Fag: Dansk, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, historie, natur/teknologi

Tid: 90 min.

Pris: 600,-