Kvindemuseets Kulturmøder

Sparringsteam for mentorer

Tilbud til mentorer: Vær med i et sparringsteam

Har du lyst til at få sparring på det at være mentor? Og har du lyst til at give sparring til andre mentorer?

En del af det at være mentor består i at reflektere over mentorforholdet. Det er godt at tænke selv, men som mentor kan man føle sig lidt ensom i overvejelserne. Nogle gange er sparring bedre, for det kan give én nye idéer eller ny vinkler til at anskue tingene fra.

Som mentor kan du altid henvende dig til KØN Kulturmøder med dine spørgsmål, og det er en rigtig god idé at inddrage koordinator Susanne Balle, når der er større tvivlsspørgsmål og overvejelser om mentorforholdet. Men til de mindre ting og til en mere løbende sparring kan kontakten til andre mentor være fordelagtig.

Derfor tilbyder vi jer – hvis I ønsker sparringspartnere – at blive tilknyttet to andre mentorer. I er dermed tre mentorer i et sparringsteam.

Som sparringspartnere er formålet med jeres samtaler at reflektere over emner, som I er lidt i tvivl om, hvordan I skal håndtere og give hinanden nye input og gode idéer. Det kan være alt fra at få feedback på en ny idé, sparring til måder at træne dansk, og råd til at håndtere udfordringer i mentorforholdet.

Som en del af et sparringsteam har I fokus på at holde sparringen inden for en etisk ramme – mentee udleveres ikke, der tales i en god tone, alt siges i fortrolighed. Formålet er at have et refleksionsrum for at styrke mentor og dermed mentorforholdet.

Praktisk

Hvert team sætter selv rammen for kontakten – så I bestemmer selv, hvordan og hvor ofte I vil have kontakt, og hvilke emner der er relevante for jer at tale om.

Hvis du vil være med i et sparringsteam, skal du sende en mail til mentor@konmuseum.dk. Du bliver derefter sat sammen med to andre mentorer.