Fredag d. 8. marts på Kvindemuseet

01.03.2019

Fredag d. 8. marts på Kvindemuseet

FEMINISTISK FACTFULLNESS

For at fejre kvindernes internationale kampdag inviterer Kvindemuseet indenfor til en dag fyldt med FEMINISTISK FACTFULLNESS! Desuden giver vi kampdagsrabat på indgangsbillet til museet. Særentré: 20 kr. indtil kl. 20.00.

Årets 8. marts sætter fokus på facts og myter i kønsdebatten, og til demoen belyser vi – bogstaveligt og metaforisk – initiativer for ligestilling i Aarhus og verden. Se programmet nederst på siden.

At opnå ligestilling mellem kønnene og styrke kvinders og pigers position i samfundet er blandt FN’s bæredygtighedsmål, som blev vedtaget i 2015. Bekæmpelse af fattigdom, uddannelse til alle, bedre sundhed og inkluderende samfund er sammen med klimamål og bæredygtig vækst andre af i alt 17 udviklingsmål frem mod 2030.

Og det går vel meget godt med ligestillingen… Eller hvad?

I år sætter vi fokus på et faktatjek af ligestillingen i dag og på solidariteten på arbejdsmarkedet og mellem kvinder og mænd på tværs af kulturer. For kønsdebatten kan hurtigt komme til at handle om følelser og fortolkninger, men hvad er egentlig fakta?

I Kvindemuseets smukke byrådssal vil læge og formand for Kvindehuset Purnima Erichsen  give et faktuelt billede af integrationen anno 2019 og sammen med kvinder fra huset fortælle om egne oplevelser med integrationen. Eftermiddagen sætter fokus på erfaringer og perspektiver på overenskomstkampen 2017-2020.

Dagen byder også på friluftsfortællinger om store kvindeskikkelser, når historiker Klaus Bertelsen laver rundtur på Nordre Kirkegaard.  Og der bliver oplysning og lys i mørket, når mange forskellige grupper mødes i en festlig og positivt ladet ligestillingsdemo i museumshaven, og når den feministiske duo Nye Mennesker præsenterer deres hylende morsomme musikfortællinger om moderne kønsroller i museumscaféen.

Dagen slutter med historisk oplæg v. etnolog Frederikke Heick om livsstil, kvindeliv, idealer og frigørelse gennem tiden samt et historisk modeshow i anledning af Århundredets Festival.

Program

Kl 10-22: Museumscaféen er åben

Kl. 10-12: SKILTEWORKSHOP 
Lav dit eget selvlysende skilt til aftenens demonstration. Placering: Seksualundervisningsrummet og loungen.

Kl. 10-11: Store kvinder på Nordre Kirkegård
Rundtur v. Klaus Bertelsen (Gratis, men kræver tilmelding). Mødested: Foran kapellet.

Kl. 13-15: Faktatjek & Fantastiske fortællinger fra Kvindehuset
v. Purnima Erichsen og indvandrerkvinder fra Kvindehuset. Placering: Den gamle byrådssal.

Kl. 15-16: Café- & musik-pause
v. duoen Nye Mennesker. Et moderne niche-projekt der tilstræber at blande historiefortælling og musik ud fra en overbevisning om, at litteratur kan opleves stærkere via et moderne lydbillede. Placering: Caféen.

Kl. 16-18: Oplæg & debat: Overenskomsten 2017-2020
Grete Christensen formand for  DSR, Gordon Ørskov Madsen, formand for Overenskomstudvalget og forretningsudvalgsmedlem  i Danmarks Lærerforening. Placering: Den gamle byrådssal.

Kl. 18-19: Cafépause & snak
Sød ligestillingssuppe (pris følger). Placering: Caféen.

Kl. 19-20: LYSENDE LIGESTILLINGSDEMO
Placering: Museumshaven (GRATIS)

Kl. 20 – 22.00: Kvindefrigørelse gennem tiderne og historisk modeshow
v. etnolog Frederikke Heick m.fl. Del af Århundredets festival. (Kræver tilmelding >>) Placering: Byrådssalen

Vi tager forbehold for ændringer.  

Find facebook-begivenheden her >>

Arrangører: Kvindemuseet, KvindePolitisk Forum, Kvindehuset og 8. marts-aktivister

Støtte fra: FOA, Dansk Socialrådegiverforening, SL, LO, DSR, BUPL, 3F, Dansk Kvindesamfund, Århus Lærerforening

Museums are awesome because everyone shuts the fuck up